ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗΣ

Σήκωσαν πάνω από 42.000 δολ.

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2017 8:30

ΜΟΣΧΑ

Οι δράστες της πρόσφατης παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης που έπληξε τα δίκτυα των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε 150 χώρες φέρεται ότι συγκέντρωσαν περισσότερα από 42.000 δολάρια από τους χρήστες, σύμφωνα με δημοσίευμα των The Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα χρήματα δεν έχουν αποσυρθεί από τους λογαριασμούς στους οποίους τα θύματα της κυβερνοεπίθεσης κλήθηκαν να καταθέσουν με την μορφή bitcoin, ενώ οι αρχές επιβολής του νόμου εξακολουθούν να παρακολουθούν τους λογαριασμούς αυτούς.

Η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται ότι συνεργάζεται με την Europol και με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας, το οποίο υπάγεται στην υπηρεσία ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων της Βρετανίας GCHQ, για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους ασφαλείας, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το πιθανότερο είναι οι χάκερς να μην έδρασαν κατόπιν εντολής κάποιας κυβέρνησης.

Από την Παρασκευή 200.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε 150 χώρες επλήγησαν από τις κυβερνοεπιθέσεις με τον ιό «ransomware», σύμφωνα με την Europol.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass