ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Νοσοκομεία στο στόχαστρο κυβερνοεπίθεσης

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2017 15:45

  ΛΟΝΔΙΝΟ
Στο στόχαστρο κυβερνοεπίθεσης βρέθηκαν νοσοκομεία σε όλη την Βρετανία, επιβεβαίωσε το NHS της Αγγλίας.
Νοσοκομεία σε ολόκληρη την Αγγλία αντιμετώπισαν την ίδια στιγμή πρόβλημα στα συστήματά τους, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να παραπέμψουν σε άλλα νοσοκομεία τα επείγοντα περιστατικά.
Εκπρόσωπος του NHS Digital σημείωσε μιλώντας στους New York Times ότι 16 οργανισμοί του τομέα της υγείας, ανάμεσά τους «νοσοκομεία και άλλες κλινικές υπηρεσίες» επλήγησαν από την κυβερνοεπίθεση. Η επίθεση συνεχίζεται, σημείωσε ο εκπρόσωπος.


Αρκετοί γιατροί ανήρτησαν στο Twitter πληροφορίες για το τι ακριβώς έχει συμβεί.
«Λάβαμε μήνυμα που αναφέρει ότι οι υπολογιστές βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους και μάς καλούν να πληρώσουμε ένα ποσό χρημάτων. Τώρα τα πάντα έχουν χαθεί» σημειώνει γιατρός σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
To NHS Digital ανακοίνωσε ότι αριθμός οργανισμών του NHS ανέφεραν ότι υπέστησαν επίθεση, η οποία επηρεάζει διαφορετικούς οργανισμούς και δεν επικεντρώνεται μόνο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, αλλά και σε άλλους τομείς.
«Η έρευνα είναι σε αρχικό στάδιο» σημείωσε το NHS Digital, τονίζοντας ότι σε αυτό το στάδιο «δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι υπήρξε πρόσβαση σε στοιχεία ασθενών. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους οργανισμούς που επηρεάστηκαν, προκειμένου να το επιβεβαιώσουμε αυτό».
Για την επίθεση χρησιμοποιήθηκε κακόβουλο λογισμικό (ransomware). Το λογισμικό αυτό κρατά «όμηρο» έναν υπολογιστή, «απειλώντας» να καταστρέψει στοιχεία ή εμποδίζοντας την πρόσβαση έως ότου το θύμα της επίθεσης πληρώσει «λύτρα».
Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μήνυμα σε οθόνες υπολογιστών που ζητά από τους χρήστες να πληρώσουν 300 δολάρια σε Bitcoin.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
Εξ άλλου ο  κολοσσός των τηλεπικοινωνιών Telefonica και πολλές άλλες ισπανικές εταιρείες βρέθηκαν στο στόχαστρο κυβερνοεπίθεσης χθες, έγινε γνωστό από τις ισπανικές αρχές. Το υπουργείο Ενέργειας της χώρας επισήμανε ότι «επιβεβαίωσε διαφορετικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ισπανικών επιχειρήσεων», από ένα ιό τύπου «ransomware», που εμποδίζει την πρόσβαση σε αρχεία έως ο χρήστης να καταβάλει λύτρα.
Σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στη Μαδρίτη, το υπουργείο εμφανίζεται καθησυχαστικό

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass