Ο Τραμπ "αποκεφάλισε" τον διευθυντή του FBI

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2017 7:15

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Σε μια κίνηση που σε πολλούς Δημοκρατικούς θύμισε την εποχή Νίξον προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ απολύοντας τον επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.


Αν και η επίσημη δικαιολογία που επικαλέστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν η εισήγηση του γενικού εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών Τζεφ Σέσιονς για τις πράξεις του Κόμεϊ για την υπόθεση των e-mail της Χίλαρι Κλίντον, οι περισσότεροι επισημαίνουν ότι η απομάκρυνση Κόμεϊ γίνεται σε μια στιγμή που είναι σε εξέλιξη έρευνα για τη φερόμενη επέμβαση ή επιρροή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές, και την πιθανή ανάμειξη μελών της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ.
«Είναι Nixonian» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Μπόμπ Κάσεϊ, σε μια σύνδεση με την γνωστή ως «σφαγή του Σαββάτου» κίνηση του Ρίτσαρντ Νίξον να απολύσει τον ειδικό ερευνητή για το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ.
Σε επιστολή του στον Κόμεϊ που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ αναφέρει: «Παρότι εκτιμώ ιδιαίτερα την ενημέρωσή μου από εσάς τρεις ξεχωριστές φορές ότι δεν υπόκειμαι σε έρευνα, ωστόσο συμφωνώ με την κρίση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δεν είστε σε θέση να ηγηθείτε αποτελεσματικά της Υπηρεσίας».
«Είναι απαραίτητο να βρούμε νέα ηγεσία για το FBI που να επαναφέρει τη δημόσια εμπιστοσύνη και πίστη στη ζωτικής σημασίας αποστολής του, της επιβολής του νόμου», είπε ο Τραμπ στην επιστολή.Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι η απόφασή του βασίστηκε σε εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Τζεφ Σέσιονς.
Η ανακοίνωση της απόλυσης Κόμεϊ, μάλιστα, έγινε ενώ ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του FBΙ ενημέρωνε πράκτορες της υπηρεσίας στο Λος Άντζελες. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τη σκηνή λέγοντας ότι ξαφνικά ένας αξιωματούχος πλησίασε τον Κόμεϊ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και τον ενημέρωσε ότι στην οθόνη πίσω του έπαιζε ως έκτακτη είδηση η απομάκρυνσή του. Αν και αρχικά ο Κόμεϊ τα έχασε, στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ομιλία του πριν να μεταβεί σε μια ξεχωριστή αίθουσα με τους συμβούλους του για να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass