ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Δεσμεύει για ασκήσεις περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ

* «Έρευνες» του σκάφους Barbaros, στον κόλπο της Αμμοχώστου

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2017 7:20

ΑΘΗΝΑ
Συνεχίζει το παιχνίδι των προκλήσεων απέναντι στην Κύπρο η Άγκυρα, με κυπριακά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι εξέδωσε Navtex και δέσμευσε περιοχή νότια της Πάφου για άσκηση.


Ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου μεταδίδει ότι κατά την άσκηση σκάφος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού θα εκτελούσε ρυμούλκηση υποβρυχίου καλωδίου σε περιοχή που βρίσκεται εντός του τεμαχίου «6» της κυπριακής ΑΟΖ.
Με μια δεύτερη Navtex, δέσμευε περιοχές εντός των τεμαχίων «6» και «7» για ασκήσεις με πραγματικά πυρά σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου από τις 05:00 μέχρι τις 07:00.
Οι προκλήσεις αυτές συνοδεύονται από «έρευνες» του σκάφους Barbaros, στον κόλπο της Αμμοχώστου. Και αυτή η περιοχή έχει δεσμευτεί παράνομα από πλευράς της Άγκυρας.
Εξάλλου, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros» διεξάγει «έρευνες» σε περιοχή στον κόλπο της Αμμοχώστου που επίσης παράνομα έχει δεσμεύσει η Άγκυρα.
Στον χάρτη, που δημοσιεύεται από τον Φιλελεύθερο, σημειώνονται με κόκκινα τετράγωνα οι περιοχές που έχει δεσμεύσει η Τουρκία.
Στην ίδια περιοχή κατευθύνεται και το υπερσύγχρονο σεισμογραφικό «Ramform Hyperion» για σεισμογραφικές έρευνες για λογαριασμό της  Κυπριακής Δημοκρατίας, στα βόρεια όρια του τεμαχίου «10» και νότια του τεμαχίου «6». Το «Ramform Hyperion» συνοδεύεται από το ειδικό βοηθητικό σκάφος« EDT Niovi».
Οι νέες τουρκικές προκλήσεις προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία δημιουργεί εντάσεις προκειμένου να οδηγήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά σε αποχώρηση από τις συνομιλίες. Επεσήμανε δε, την ανάγκη για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass