Οι ΗΠΑ έριξαν τη «μητέρα όλων των βομβών» στο Αφγανιστάν

Δημοσίευση: 13 Απρ 2017 20:51

Τη μεγαλύτερή του μη-πυρηνική βόμβα έριξε στο Αφγανιστάν ο αμερικανικός στρατός.

Την είδηση επιβεβαιώνουν τέσσερις αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού με γνώση της εν λόγω αποστολής καθώς και το Πεντάγωνο. Η ακτίνα της έκρηξης πιστεύεται πως έφτασε τα 300 μέτρα, με το όπλο να περιγράφεται ως «η μητέρα όλων των βομβών». Αυτό άλλωστε είναι το ψευδώνυμο της συγκεκριμένης βόμβας (MOAB). Η κανονική της ονομασία είναι GBU-43/B.

Έχει βάρος 9.500 κιλά και μήκος περίπου 10 μέτρων.Στόχος της αμερικανικής επίθεσης ήταν, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, μαχητές του Ισλαμικού Κράτος στο Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, στόχος της βόμβας ήταν σήραγγες και σπήλαια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ.Η βόμβα περιείχε περίπου πέντε τόνους εκρηκτικών ενώ αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ. Τη βόμβα έριξε ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου MC-130 υπό τις οδηγίες των ειδικών δυνάμεων της Αμερικανικής Αεροπορίας. H μητέρα όλων των βομβών είναι κατευθυνόμενη με GPS.

«Οι ΗΠΑ πήραν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για να αποφύγουν τις απώλειες», υπογραμμίζοντας πως «θα συνεχίσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις μέχρι το ISIS να καταστραφεί» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ανταμ Σταμπ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass