ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στους δήμους το εκλογικό υλικό για 250.100 ψηφοφόρους

*1.416 είναι οι Λαρισαίοι ετεροδημότες που θα ψηφίσουν στις πόλεις που διαμένουν *Σήμερα οι δηλώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2015 0:48 | Τελευταία ενημέρωση: 18 Σεπ 2015 11:27

 

Του Κ. Γκιάστα

Με ομαλότητα και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ολοκλήρωσαν χθες οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας τη διανομή του εκλογικού υλικού ενόψει της κυριακάτικης εκλογικής αναμέτρησης. Η διαδικασία θέλει το υπουργείο Εσωτερικών να στέλνει στις αντίστοιχες Περιφέρειες ανά την Ελλάδα το εκλογικό υλικό που περιλαμβάνει τη νομοθεσία, τα λευκά ψηφοδέλτια, τις εγκυκλίους, τα έντυπα τηλεγραφήματα για μετάδοση αποτελεσμάτων, τους φακέλους, τους σάκους και τα βιβλία που χρησιμοποιούν οι δικαστικοί για την καταχώριση των αποτελεσμάτων που είναι τριών ειδών.

Όλα αυτά έφταναν σταδιακά μέχρι και τη χθεσινή ημέρα και εν συνεχεία τοποθετήθηκαν αντίστοιχα μέσα στους σάκους. Οι σάκοι μετακινήθηκαν στα εκλογικά τμήματα.

Συνολικά στη Λάρισα υπάρχουν 474 εκλογικά τμήματα, 1 κατάστημα κράτησης, και 52 Στρατιωτικές Μονάδες οι στρατιώτες των οποίων ψηφίζουν στον τόπο που υπηρετούν (Αεροπορία, Στρατός, Πυροσβεστική, Καταδρομείς Ολύμπου κ.α.).

Στη Λάρισα υπάρχουν και τέσσερα τμήματα ετεροδημοτών και τα ψηφοδέλτια καταφτάνουν ακόμα και σήμερα από Γρεβενά, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Καρδίτσα. Όσον αφορά στους Λαρισαίους ετεροδημότες είναι 1416 άτομα ενώ οι ετεροδημότες που ψηφίζουν στον Νομό Λάρισας είναι περίπου οι μισοί (721 άτομα).

Σχετικά με τα ψηφοδέλτια έγινε γνωστό από την Περιφέρεια πως υπάρχουν από 18 κόμματα και έναν ανεξάρτητο μέχρι στιγμής (υπάρχουν και άλλοι δύο που δεν έχουν στείλει ακόμα τα ψηφοδέλτια).

«Δούλευαν 20 άτομα σε καθημερινά βάση και χθες που ήταν ιδιαίτερη ημέρα πάνω από 40 άτομα και μάλιστα σε βάρδιες. Θα είμαστε ανοιχτά κάθε μέρα σερί μέχρι και τη Δευτέρα. Από το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ ενώ σήμερα μέχρι τις 12 το βράδυ» τόνισε μεταξύ άλλων στην «Ε» η κ. προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φανή Αλατά καθώς μεταξύ των αρμοδιοτήτων της σχετικής Διεύθυνσης είναι και τα θέματα που αφορούν στη διενέργεια των εκλογών.

Εξάλλου σήμερα Παρασκευή θα φτάνουν στην Περιφέρεια οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν την παρουσία τους σε μια ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία και συνδέεται απευθείας με το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως ανέφερε η κ. Αλατά, οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα είναι συνέχεια στις θέσεις τους καθώς ανά πάσα στιγμή γίνεται η καταχώριση μέχρι να εμφανιστούν όλοι ή οι αναπληρωτές τους. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass