Nέα αντλιοστάσια άρδευσης στο Δέλτα Πηνειού

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2024 16:00

Ένα έργο μείζονος σημασίας για τον αγροτικό κόσμο του Δήμου Αγιάς χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα αποκαθιστά τις ζημιές, που υπέστησαν από το καιρικό φαινόμενο λόγο «Daniel», τα αντλιοστάσια άρδευσης στην περιοχή του δέλτα Πηνειού.

Ειδικότερα στις κοινότητες Ομολίου, Στομίου και Παλαιοπύργου του Δήμου Αγιάς, όπου καλλιεργούνται πάνω από 3.500 στρέμματα ακτινιδίου της ποικιλίας «Hayward», διαμορφωμένα σε σύστημα υποστήριξης με κρεβατίνα, καθώς και 15.000 στρέμματα με μεγάλες καλλιέργειες (μηδική, αραβόσιτος, ηλίανθος κλπ) το νερό από το πέρασμα του «daniel» πλημμύρισε ολόκληρο το δέλτα Πηνειού με το σύνολο σχεδόν των καλλιεργούμενων εκτάσεων να έχουν καλυφθεί, καθώς σε ορισμένα σημεία ξεπερνούσε τα δύο μέτρα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοκληρωτικά τα αντλιοστάσια άρδευσης στη θέση «Κεράνη» της κοινότητας Ομολίου και να υποστούν σημαντικές ζημιές τα υπόλοιπα αντλιοστάσια, αλλά και τα δίκτυα άρδευσης, η αγροτική οδοποιία, τα αποστραγγιστικά δίκτυα και τα αναχώματα.
Επίσης απαιτείται να ηλεκτροδοτηθεί και να μπει σε λειτουργία το αντλιοστάσιο στη θέση «Κούτσουρο-Κομμένο» μέχρι να ολοκληρωθούν οι αποκαταστάσεις των ζημιών στα υπόλοιπα αντλιοστάσια και δίκτυα άρδευσης προκειμένου να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η άρδευση.
Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη για την αποκατάσταση των ζημιών στα αντλιοστάσια στην θέση «Κεράνη» και η ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου στη θέση Κούτσουρο-Κομμένο ανέρχεται στο ποσό των 160 χιλιάδων ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass