ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ

Νουγκατίνα για Γκίνες ετοιμάζουν στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 10 Νοε 2017 20:50

Μια πρώτη γεύση από την υπέροχη Νουγκατίνα σοκολάτα, που μόνον οι ζαχαροπλάστες του Νομού Καρδίτσας ξέρουν να φτιάχνουν, είχε τη δυνατότητα να πάρει το τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ-3 και της εκπομπής «24 ώρες Ελλάδα» που επιμελείται και παρουσιάζει η Μαρία Μησσήν.

Λίγο πριν την ξεχωριστή εκδήλωση που θα διοργανώσει στις 29 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και του Επιμελητηρίου, για την κατάκτηση του Ρεκόρ Γκίνες σε ό,τι αφορά στην μεγαλύτερη Νουγκατίνα σοκολάτα στον κόσμο, συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης βρέθηκε προχθές το μεσημέρι στο εργαστήριο των ζαχαροπλαστών προκειμένου να πραγματοποιήσει γυρίσματα για την εκπομπή. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών ήταν εκεί για να παρασκευάσουν μια μικρή Νουγκατίνα παρουσιάζοντας όλα τα στάδια της προετοιμασίας αυτού του παραδοσιακού γλυκού της περιοχής που τώρα ετοιμάζεται να μπει και στο Βιβλίο Γκίνες. Παρόντες στα γυρίσματα της εκπομπής, που θα προβληθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Βύρων Παππάς οι οποίοι ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στη σημαντική αυτή προσπάθεια και κάλεσαν όλο τον κόσμο να έρθει στην Καρδίτσα την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου για να γευτεί το υπέροχο γλυκό και να ζήσει από κοντά όλη αυτή τη γιορτινή εκδήλωση. Με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και τη συμμετοχή 500 περίπου ζαχαροπλαστών από όλη τη χώρα αλλά και μαθητών από διάφορα ΙΕΚ, θα παρασκευαστεί μία τεράστια Νουγκατίνα σοκολάτα 100 μέτρων συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 45 μέτρων που κατέχει η γειτονική Ιταλία. Ήδη έχει ανακοινωθεί το όνομα του κριτή του Βιβλίου Γκίνες που θα έρθει στην πόλη μας για να καταγράψει το ρεκόρ και να σφραγίσει το μεγάλο αυτό επίτευγμα με τον πλέον επίσημο τρόπο. Πρόκειται για τον JackBrockbank. Η Νουγκατίνα θα ζυγίζει δύο τόνους και υπολογίζεται ότι θα προσφερθούν 10.000 μερίδες σε όλο τον κόσμο και τους επισκέπτες που θα βρίσκονται στο χώρο της κεντρικής πλατείας, όπως επίσης και σε Ιδρύματα της περιοχής. Οι προετοιμασίες γι’ αυτό το μεγάλο και πολύπλευρα σημαντικό γεγονός κορυφώνονται και σε λίγο διάστημα όλοι θα μιλούν για την υπέροχη Νουγκατίνα σοκολάτα της Καρδίτσας.

KAΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας) 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass