Η Ν.Δ. ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΠΟΥ -ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ- ΔΕΝ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΑΙ…

«Σφάζονται» οι γαλάζιοι υποψήφιοι για το Επιμελητήριο Καρδίτσας

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2017 22:32

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο της «Ε» κ. Γιώργο Ρούστα, αν θα δώσει χρίσματα ή στηρίξεις στις εκλογές που διεξάγονται στα Επιμελητήρια, Ιατρικούς Συλλόγους, ή άλλους Επιστημονικούς φορείς.

Ο κ. Μητσοτάκης τότε είχε απαντήσει ως εξής: «Δεν έχουμε πρόθεση να εμπλακούμε σε εκλογές επαγγελματικών φορέων. Προφανώς μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που είναι κοντά στη Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ουσιαστική κεντρική ανάμειξη σε αυτές τις εκλογές. Δεν ταιριάζουν ούτε στον δικό μου χαρακτήρα, και αισθάνομαι ότι αν το κάναμε δεν θα σεβόμασταν και την αυτονομία αυτών των επαγγελματικών οργανώσεων».

Έναν περίπου μήνα μετά, συγκλήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Πειραιώς για τις επερχόμενες εκλογές στο ΕΒΕ Καρδίτσας! Αιτία ήταν οι έντονοι διαξιφισμοί που υπήρχαν μεταξύ Νεοδημοκρατών υποψηφίων για την προεδρεία του Επιμελητηρίου!

Είναι άγνωστο εάν ο κ. Μητσοτάκης ήταν γνώστης αυτής της σύσκεψης, όμως είναι βέβαιο ότι το κόμμα έδωσε βροντερό παρών με τη συμμετοχή του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και βουλευτή Καρδίτσας κ. Κώστα Τσιάρα, του εξ’ απορρήτων συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη κ. Θανάση Νέζη, του επικεφαλής της ΝΟΔΕ Καρδίτσας κ. Λάμπρου Τσιούκη, αιρετών της αυτοδιοίκησης του Νομού και φυσικά των αντιμαχόμενων ενδιαφερομένων να θέσουν υποψηφιότητα.

Το αποτέλεσμα της εν λόγω σύσκεψης η οποία δημοσιοποιήθηκε σε μερίδα του τοπικού Τύπου, ήταν να συμφωνηθεί η κάθοδος στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καρδίτσας ως υποψηφίου προέδρου, του οικονομολόγου κ. Ευάγγελου Λέμα, πρώην υποψηφίου δημάρχου Καρδίτσας, «αντάρτη» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα είχε ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές του ΕΒΕ Καρδίτσας με τη στήριξη της Ν.Δ. (!) ο πρώην αντιπρόεδρός του, επιχειρηματίας κ. Γιώργος Ντενίσης, ο οποίος έλαβε μέρος στην προαναφερόμενη σύσκεψη στο κόμμα, όπως και ο τρίτος Νεοδημοκράτης ενδιαφερόμενος για υποψηφιότητα, μηχανολόγος μηχανικός κ. Στέργιος Ψηφής!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ε. ΛΕΜΑ

Ο κ. Λέμας προχώρησε σε ανακοίνωση για την κομματική απόφαση της υποψηφιότητάς του, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Όλοι οι επιχειρηματίες του Ν. Καρδίτσας θέλουμε την Αναγέννηση του Επιμελητηρίου, για να κάνουμε όλα εκείνα που δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια, και πιστεύω ότι ενωμένοι, μπορούμε να το πετύχουμε. H απόφαση να τεθώ επικεφαλής ψηφοδελτίου για τις εκλογές στο ΕΒΕ Καρδίτσας που πάρθηκε ομόφωνα από όλους τους ενδιαφερομένους αυτό δείχνει. Το Επιμελητήριο Καρδίτσας πρέπει να πάει μπροστά, να γυρίσει σελίδα. Σε αυτό το σημείο οφείλω να τονίσω τη γενναία στάση από την πλευρά του κ. Ντενίση - που συνυπέγραψε την απόφαση - και εκτιμήθηκε από όλους μας. Καλώ λοιπόν, όλους τους επιχειρηματίες του Ν. Καρδίτσας, που οραματίζονται ένα καλύτερο επιχειρείν, να πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ανεξαρτήτως της ιδεολογικής τοποθέτησης του καθενός, για ένα ΝΕΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ώστε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επιχειρήσεις μας».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΤΕΝΙΣΗ…

Ωστόσο, από την πλευρά του ο κ. Ντενίσης με δικιά του ανακοίνωση – απάντηση που εξέδωσε, αμφισβητεί τη φερόμενη υπογραφή δήλωσης στήριξης της υποψηφιότητας του κ. Λέμα! Συγκεκριμένα στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Δημοσιεύθηκε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ ανακοίνωση-δήλωση του κ. Λέμα Ευάγγελου ως Υποψηφίου Προέδρου για το Επιμελητήριο Καρδίτσας. Προφανώς σε μία δημοκρατική κοινωνία ο καθένας μας έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει κανέναν προς αυτήν την κατεύθυνση. Σε μία κοινωνία με ελευθερία λόγου, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να προβαίνει σε δημόσιες ανακοινώσεις-δηλώσεις που θα κινούνται όμως στο πλαίσιο της αλήθειας και της πραγματικότητας, χωρίς να κινούνται στη σφαίρα της ψευδαίσθησης και της φαντασίας. Θεωρώ υποχρέωσή μου να ενημερώσω όλους εσάς που πορευόμαστε μαζί, όλα αυτά τα 20 χρόνια στο Επιμελητήριο ΜΑΣ, ότι ουδέποτε συνυπέγραψα δήλωση υποστήριξης προς το πρόσωπο του κ. Λέμα για την υποψηφιότητά του ως επικεφαλή Συνδυασμού. Όλα αυτά τα χρόνια της κοινής μας πορείας στο Επιμελητήριο, στις πρακτικές των χρισμάτων και των παρασκηνιακών υποστηρίξεων ήμασταν απέναντι. Εξάλλου, στο πλαίσιο της συλλογικότητας ουδέποτε λειτούργησα ως μονάδα και πάντα κινούμασταν μαζί ως ομάδα. Αν θέλουμε πράγματι να πάμε μπροστά το Επιμελητήριό μας, θα πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στις πρακτικές του παρελθόντος που οι αποφάσεις για το ποιος θα είναι υποψήφιος παίρνονταν σε κέντρα αποφάσεων εκτός τοπικών κοινωνιών. Αυτό πληρώνουμε σήμερα ως κοινωνίες. Αφού ευχηθώ στον κ. Λέμα καλή επιτυχία στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές, θα ήθελα να ενημερώσω όλους εσάς που αντιμετωπίζουμε κοινά επιχειρηματικά προβλήματα, ότι μαζί θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για το επιχειρείν».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ, Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass