BEST CITY AWARDS 2017:

Βραβεία σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμο Φαρσάλων

* Για δράσεις και παρεμβάσεις στις πόλεις με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2017 15:02
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός παραλαμβάνοντας το βραβείο Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός παραλαμβάνοντας το βραβείο

Με 2 χρυσά βραβεία βραβεύτηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Best City Awards 2017 στην Τεχνόπολη στην Αθήνα.

Τα Best City Awards είναι ένας θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις καλύτερες πρακτικές ή τις λύσεις που οδηγούν σε ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύτηκε σε δύο κατηγορίες: 1) Στην κατηγορία A6.4. «Προστασία, προβολή και ανάδειξη μουσείων, πινακοθηκών, μνημείων, σπηλαίων, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων με εικονικές περιηγήσεις» με το χρυσό βραβείο για την υλοποίηση του έργου «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου» και 2) Στην κατηγορία A1. «Υποδομές & Αστική Ανάπλαση» με το χρυσό βραβείο για την υλοποίηση των κυκλικών κόμβων και την ανάπλαση των οδών Σαρίμβεη, Καράγιωργα και Καραμανλή.
Στόχος των βραβείων είναι να κινητοποιήσουν τις αρχές των πόλεων για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών τους και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, να αναδείξουν τις προσφερόμενες λύσεις και τεχνολογίες για ευφυείς και βιώσιμες πόλεις και, το σημαντικότερο, να αναδείξουν τις πόλεις που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.
Σε δηλώσεις του κατά την παραλαβή των βραβείων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας γίνεται μια αποτελεσματική δουλειά η οποία έχει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα στην κοινωνία. Το χρυσό βραβείο των Best city awards 2017 για τις οδικές αναπλάσεις είναι ένα βραβείο με αντίκρισμα που αποτυπώνεται στην πράξη, στην καθημερινότητα και την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων.
Παράλληλα η ψηφιακή προβολή των Μετεώρων και του Ολύμπου είναι ένα έργο μεγάλης σπουδαιότητας για τα Μετέωρα και τον Όλυμπο και προστιθέμενης αξίας για τον πολιτισμό και τον Τουρισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Διευθύνσεις Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην υλοποίηση των έργων αυτών».
ΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Βραβείο όμως και για τον Δήμο Φαρσάλων και μάλιστα διπλό: χρυσό για την πιστοποίηση των δημοτικών κτιρίων κατά ΚΕΝΑΚ με πόρους ΕΣΠΑ 2007-2013 και αργυρό βραβείο για την πολιτιστική πολιτική της επιχειρησιακής περιόδου 2011-2016 (δεν είχε δοθεί χρυσό βραβείο), επανήλθε φέτος με μία ακόμη βράβευση στην κατηγορία του Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, κέρδισε Χρυσό βραβείο, στην Ενότητα βράβευσης A6 Πολιτισμός και Τουρισμός, στην κατηγορία A6.2 Ανάπτυξη ηλεκτρονικού τοπικού τουριστικού οδηγού.
Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος που κατά τη βράβευσή του δήλωσε: «Ευχαριστούμε την επιτροπή για την τιμητική διάκριση αλλά και για τη διοργάνωση, για αυτή την πολύ γρήγορη διοργάνωση, που μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί ένα γρήγορο σεμινάριο καλών πρακτικών των Δήμων. Ένας τόπος με 9.000 χρόνια ιστορία δεν μπορεί παρά να προβάλλει τον πολιτισμό, τον αρχαιοελληνικό αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Πέρυσι στην αίθουσα αυτή είχαμε λάβει το SILVER βραβείο για τον Πολιτισμό, ελλείψει χρυσού, αλλά φέτος μας δικαιώνετε με το Χρυσό και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό».
Συνολικά βραβεύτηκαν εβδομήντα Δήμοι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και έντεκα επιχειρήσεις (που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass