ΜΕΤΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στο φουλ οι μηχανές ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο της Θεσσαλίας

•Αλ. Τσίπρας - Κ. Αγοραστός τα κεντρικά πρόσωπα •Αλλεπάλληλες επαφές με δήμους και φορείς, κλιμάκιο εξ Αθηνών «κατασκηνώνει» στη Λάρισα

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2017 20:33

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες προετοιμασίας του αναπτυξιακού συνεδρίου της Θεσσαλίας που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 10 και 11 Οκτωβρίου παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και πλειάδας υπουργών. Ήδη πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου

συνάντηση του Κ. Αγοραστού με τον υπουργό συντονισμού του κυβερνητικού έργου Χριστ. Βερναδάκη, καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι συνδιοργανώτρια του συνεδρίου, ενώ σήμερα Σάββατο συνεδριάζει στη Λάρισα το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή στελεχών του κόμματος από την Αθήνα προκειμένου να επιταχύνει τις προσυνεδριακές δράσεις. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της αντίστοιχης διοργάνωσης στο Ηράκλειο για την ανάπτυξη της Κρήτης, τα κυβερνητικά φώτα στρέφονται πια στον θεσσαλικό κάμπο. Το συνέδριο οργανώνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, του οποίου προΐσταται ο καθηγητής Δημ. Παπαδημητρίου ενώ ο συντονισμός γίνεται από το γραφείο του πρωθυπουργού. Το βασικό οργανωτικό κομμάτι αναλαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας που προετοιμάζει και θα καταθέσει συνολική αναπτυξιακή πρόταση, με τον Κ. Αγοραστό να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Αλ. Τσίπρα καθώς οι ομιλίες του πρωθυπουργού και του περιφερειάρχη θα αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες του συνεδρίου.
Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας συνεχίζει τις επίσημες αλλά και ανεπίσημες επαφές με τοπικούς φορείς, όπου συλλέγει τοπικά και γενικότερα θέματα και προτάσεις επίλυσης προβλημάτων. Ήδη πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στους Δήμους Τυρνάβου και Τεμπών ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν ανάλογες και στις άλλες περιοχές. Αν γίνει κατορθωτό λόγω έλλειψης χρόνου θα υπάρξει και σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο της Λάρισας, άλλωστε ο Απ. Καλογιάννης έχει απευθείας επαφή με το πρωθυπουργικό γραφείο και τον Χρ. Βερναδάκη, ενώ ο Δήμος Λάρισας αναμένει σημαντικές εξαγγελίες στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα, όπως π.χ. η παραχώρηση στρατιωτικών εκτάσεων. Η ίδια προεργασία ολοκληρώνεται στους υπόλοιπους θεσσαλικούς νομούς, με τον ΣΥΡΙΖΑ να φιλοδοξεί να έχει 25 συναντήσεις ανά περιοχή, όσοι και οι θεσσαλικοί δήμοι. Συσκέψεις επιδιώκεται να γίνουν και με επιμέρους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της Λάρισας και της Θεσσαλίας. Τα συλλεγόμενα στοιχεία, άλλα προωθούνται αρμοδίως στα υπουργεία και άλλα τα επεξεργάζονται επιτροπές του κόμματος προκειμένου καταλήξει σε συνολική πρόταση προς το συνέδριο το πανθεσσαλικό κομματικό όργανο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συντονίζουν ο επικεφαλής της Ν. Ε. Λάρισας Πέτρος Παπαγεωργίου και ο Λαρισαίος πολιτικός μηχανικός Γιώργος Γκόγκος.
Σήμερα θα βρίσκεται στη Λάρισα, μετέχοντας στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Θαν. Ζαχαρόπουλος ηγούμενος κλιμακίου στελεχών από την Αθήνα, που θα παραμείνει στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να έχει επαφές με τοπικούς φορείς και παράγοντες. Ο πολιτικός μηχανικός Θαν. Ζαχαρόπουλος που ήταν επικεφαλής της Αναπτυξιακής Τρικάλων και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας υποστηριζόμενος από τη ΔΗΜΑΡ είναι τώρα σύμβουλος της υπουργού αντιμετώπισης της ανεργίας Ράνιας Αντωνοπούλου και έχει αναλάβει καίριο ρόλο στην προετοιμασία του συνεδρίου. Τις παραμονές του συνεδρίου θα επισκεφθούν τη Λάρισα και τη Θεσσαλία αρκετοί υπουργοί που θα έχουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς στο πλαίσιο της προετοιμασίας του.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass