ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ

«Ψηφίζει» και ο Τσίπρας την Κυριακή

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2015 0:54

 

ΑΘΗΝΑ
Εκνευρισμό έχουν προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία, λίγες ώρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου, οι αναφορές συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή περί επικοινωνίας του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και η φημολογία περί στήριξης του πρώην προέδρου της ΝΔ στην υποψηφιότητα Μεϊμαράκη.
Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Γιάννης Πλακιωτάκης φέρεται να προτείνει την πραγματοποίηση συνάντησης των τεσσάρων υποψηφίων, σήμερα Σάββατο, ώστε να σταλεί μήνυμα υπέρ της ενότητας και κατά της διάσπασης της γαλάζιας παράταξης.
Ουδείς γνωρίζει, προς το παρόν, εάν η πρόταση Πλακιωτάκη γίνει αποδεκτή και από τους τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας. Το σίγουρο είναι ότι στη Συγγρού επικρατεί αναβρασμός μετά και τις δηλώσεις του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Θ.Ρουσόπουλου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι Κ.Καραμανλής και Αλ.Τσίπρας έχουν επικοινωνήσει «μια-δυο φορές».
Μάλιστα, ο κ. Ρουσόπουλος υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη και «σε πολλά στοιχεία, τουλάχιστον ως προς το μπαλκόνι και το δημόσιο λόγο του, μοιάζει με τον Ανδρέα Παπανδρέου».
ΜΙΑ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του MEGA, ο κ. Καραμανλής επικοινώνησε μια και μόνη φορά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προτού εκείνος αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και την τελική φάση των διαβουλεύσεων με τους Ευρωπαίους.
Όπως τονίζεται η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος είπε πως προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα βυθίζεται και πρέπει να κάνει το χρέος του.
Επισημαίνεται ότι στόχος του Κ. Καραμανλή ήταν η παρέμβασή του να λειτουργήσει ως αντίβαρο έναντι των εισηγήσεων που δεχόταν ο πρωθυπουργός -όπως ο Π. Λαφαζάνης- για πλήρη ρήξη με τους εταίρους.
Άλλωστε αναφέρουν οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή το γεγονός ότι δεν δημοσιοποίησε τη συνομιλία του αυτό είναι ενδεικτικό των προθέσεών του.
Ως προς τα όσα είπε ο Θ.Ρουσόπουλος σχετικά με το τι πιστεύει ο Κ.Καραμανλής για τον πρωθυπουργό, το περιβάλλον του πρώην προέδρου της ΝΔ, τονίζει πως πρόκειται για προσωπικές απόψεις του κ. Ρουσόπουλου που δεν εκφράζουν τον κ. Καραμανλή.
Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ
«Εάν ο κ. Τσίπρας πήρε τον κ. Καραμανλή ή μίλησε μαζί του και ο κ. Καραμανλής του άλλαξε άποψη, σημαίνει ότι το άπειρο παιδί πήρε τον έμπειρο, γιατί η εμπειρία δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται».
Αυτό ήταν το σχόλιο του Β.Μεϊμαράκη, μέσω του ΒΗΜΑ 99,5 σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πολιτικών.
«Άρα, το άπειρο παιδί, την ώρα που καιγόταν η χώρα, μίλησε με τον έμπειρο και έμεινε, κατά συνέπεια, η χώρα στην Ευρώπη και το Σεπτέμβριο έφυγε και ο φόβος που υπήρχε το Γενάρη ότι θα μας βγάλει από το ευρώ και την Ευρώπη.
» Αν λοιπόν η χώρα πάει στα βράχια και ο κ. Τσίπρας θέλει να παίρνει τη γνώμη του κ. Καραμανλή, καλώς έκανε. Και αν ο κ. Καραμανλής τον επηρέασε, ακόμα καλύτερα για τη χώρα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας και συνεννόησης με τον κ. Τσίπρα. Δεν τη θέλει και ο κ. Τσίπρας. Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται αδύναμος και θέλει συγκυβέρνηση, να φύγει και να το πει. Όταν φύγει, θα δούμε τι θα κάνουμε μετά».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass