ΚΟΤΖΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ

Έντιμο συμβιβασμό θέλουμε για το όνομα

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2015 1:47

 

ΑΘΗΝΑ

Την ανάγκη ενός έντιμου συμβιβασμού στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του των Σκοπίων.

Ο κ. Κοτζιάς συμπλήρωσε ότι οι δύο πλευρές θέλουν να αξιοποιήσουν τις συζητήσεις που γίνονται στον ΟΗΕ για την ονομασία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη απομόνωσης των ακραίων και αλυτρωτικών φωνών.

«Στη συνάντηση συζητήθηκε η ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ, αλλά και ενεργειακά ζητήματα» συνέχισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Ο Νίκολα Ποπόσκι από την πλευρά του είπε ότι οι διαφορές στο θέμα της ονομασίας είναι τεράστιες, ωστόσο, υπάρχει ανάγκη βελτίωσης των διμερών σχέσεων.

«Δεν θέλουμε μια οποιαδήποτε λύση στο θέμα του ονόματος» ξεκαθάρισε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να περάσουμε ένα βουνό» για να λύσουμε το συγκεκριμένο θέμα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά έστειλαν από κοινού οι μακεδονικές οργανώσεις ανά την υφήλιο, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι.

Οι παμμακεδονικές οργανώσεις επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι «οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» για την γείτονα χώρα είναι άκρως επικίνδυνη για τον Ελληνισμό.

Προειδοποιούν επίσης ότι οι απανταχού Μακεδόνες ποτέ δεν θα δεχτούν λύση με σύνθετη ονομασία «και όποια ελληνική κυβέρνηση δεχτεί μια τέτοια συμφωνία θα θεωρηθεί ως μία προδοτική πράξη».

«Καταλαβαίνουμε πως οι πιέσεις είναι πολλές, αλλά η διαιώνιση του θέματος του ονόματος είναι προτιμότερη αυτή τη στιγμή από μια λύση η οποία εγκυμονεί μελλοντικούς κινδύνους για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας» σημειώνουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass