Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΘΗΝΑ

«Εδειξε» επώδυνους συμβιβασμούς για κόκκινα δάνεια

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2015 1:15

Ανησυχία μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου σύμφωνα με την οποία είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο επώδυνων συμβιβασμών κατά τη διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει έως την 15η Φεβρουαρίου για τις υπόλοιπες κατηγορίες «κόκκινων» δανείων πέραν των επιχειρηματικών και αφορούν στεγαστικά -πρώτη κατοικία- και καταναλωτικά «κόκκινα» δάνεια μικρομεσαίων ευπαθών στρωμάτων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, απαντώντας στις βολές που δέχθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Αθ.Παφίλη, «μπορείτε να μας πείτε ότι εμείς δεν υποστηρίζουμε όσους πρέπει και θα δούμε ποιους θα υποστηρίξουμε και τι θα μπορούμε να διαπραγματευτούμε για τα δάνεια τα στεγαστικά, για τα δάνεια των μικρομεσαίων, για τα δάνεια των καταναλωτών».
«Θα το δούμε αυτό τον Γενάρη. Και μπορεί να μας πείτε ότι εμείς είμαστε στο πλάι σας, να προστατέψετε και αυτούς και τα πιο ευαίσθητα και τα πιο ευάλωτα κομμάτια της κοινωνίας. Αλλά αυτή η έλλειψη ταξικού διαχωρισμού, ότι ξαφνικά υποστηρίζουμε όλους τους δανειστές; Μα όλους; Κανένας δεν θεωρείτε ότι στρατηγικά δεν πληρώνει; Κανένας; Ούτε ένας σε αυτό;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Λέω λοιπόν ότι σε αυτήν την περίπτωση, εμείς θα συζητήσουμε, θα διαπραγματευτούμε και μπορούμε να κάνουμε και συμβιβασμούς που δεν έχουν την ταξικότητα που πρέπει, γιατί δεν είναι αυτοί οι συσχετισμοί».
Μάλιστα ζήτησε από το ΚΚΕ «πιο μεγάλη ανάλυση για την ταξική διαστρωμάτωση, κοινωνική διαστρωμάτωση και μια κριτική που εστιάζει πραγματικά με ταξική μεροληψία». «Αυτό δεν το είδα, ούτε τι είπατε στην προηγούμενη συζήτηση για τον νόμο Κατσέλη ούτε τι λέτε τώρα για τα μεγάλα επιχειρησιακά. Άρα, θα πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση, αλλά με πιο πολύ Μαρξ, όχι λιγότερο», σημείωσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass