ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Βροχή» μολότοφ και χημικών τη νύχτα στα Εξάρχεια

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2015 0:04

 

ΑΘΗΝΑ

Έκρυθμη παρέμενε η κατάσταση στα Εξάρχεια όπου συνεχίζονταν ως αργά το βράδυ οι οδομαχίες μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων στα στενά. "Βροχή" μολότοφ, χημικά και μεγάλες υλικές ζημιές συνθέτουν το σκηνικό.

Είκοσι προσαγωγές και έξι συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Τα επεισόδια που ξεκίνησαν μετά τη λήξη της πορείας για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, έχουν μετατρέψει όλη την περιοχή σε πεδίο μάχης.

Η ένταση συνεχίζονταν έως αργά στους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων και κυρίως σε Τοσίτσα και Τσαμαδού, στην Μπενάκη και προς την Καλλιδρομίου, όπου κατά διαστήματα σημειώνεται πετροπόλεμος και ρίψη μολότοφ με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών και κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Νωρίτερα, η Στουρνάρη, η Μπουμπουλίνας και η Τοσίτσα ήταν σε πύρινο κλοιό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν πλέον απομακρύνει τις ομάδες των νεαρών από τη Στουρνάρη και τους δρόμους πίσω από το Πολυτεχνείο.

Στην οδό Στουρνάρη, κάποιοι επιχείρησαν να κάψουν και ένα ΙΧ τύπου Smart, ωστόσο η φωτιά κατασβέστηκε μετά από παρέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ με πυροσβεστήρες.

Από τις μολότοφ στην Στουρνάρη κόντεψε να καεί το κάλυμμα ενός κλειστού περιπτέρου, ωστόσο ο ιδιοκτήτης σκαρφάλωσε πάνω στο περίπτερο και έσβησε τη φωτιά με ιδία μέσα.

Στη Σολωμού μολότοφ έπεσε σε μπαλκόνι πολυκατοικίας και άρπαξε φωτιά. Πυροσβεστικό όχημα επιχείρησε να φτάσει στο σημείο με την κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων, ωστόσο αυτό στάθηκε αδύνατον, εξαιτίας των εκτεταμένων επεισοδίων.

Τελικά η φωτιά έσβησε με παρέμβαση των γειτόνων.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας περίπου 100 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση στην περιοχή του λόφου του Στρέφη. Επίσης, βρέθηκαν μπιτόνια με βενζίνη και αντισφυξιογόνες μάσκες.

Νωρίτερα και πάλι στην οδό Στουρνάρη, έξω από το Πολυτεχνείο, νεαροί επιχείρησαν να πυρπολήσουν ένα ΙΧ αυτοκίνητο, αλλά η φωτιά σβήστηκε από τους αστυνομικούς.

Νωρίτερα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στο Σύνταγμα, όπου κατέληξε η απογευματινή πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Είχαμε ρίψη μολότοφ και χημικών στο ύψος της Πανεπιστημίου και Αμαλίας, στην Αμερικής και τη και οι σταθμοί του Μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα.

Την ώρα που η πορεία έφθασε στο Σύνταγμα, κάποιοι έριξαν μολότοφ και πέτρες κατά των ΜΑΤ, που απάντησαν με χημικά. Μετά τα επεισόδια αυτά, η πορεία διασπάστηκε και ένα τμήμα συνέχισε προς τα Προπύλαια, ενώ άλλοι διαδηλωτές οπισθοχώρησαν προς τη Βουλή και το Σύνταγμα.

Νωρίτερα, υπό τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, που διοργάνωσαν συλλογικότητες και αντεξουσιαστές.

Οι συγκεντρωμένοι υπολογίζονται σε 5.000 και έφτασαν, μέσω της Σταδίου, στο Σύνταγμα.

Eπί της οδού Πεσμαζόγλου, έγινε ρίψη μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, που απάντησε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που επιστρατεύτηκαν για την ημέρα ξεπερνούν τους 5.000.

Νωρίτερα, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο μαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και στην πορεία στην Θεσσαλονίκη.

Μαθητικό συλλαλητήριο

Το μαθητικό συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.

Στην πορεία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην πορεία πήραν μέρος περίπου 700 άτομα.

Συμπλοκές με αστυνομικούς

Έξω από την Πρυτανεία, ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες σε διμοιρία των ΜΑΤ.

Φωτιά εκδηλώθηκε σε τέντα περιπτέρου στο ύψος της Παλιάς Βουλής. Η φωτιά έσβησε αμέσως από την Πυροσβεστική.

Θεσσ/νικη: Ένταση μετά το τέλος της πορείας

Μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες, μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μετά τη λήξη της πορείας στην περιοχή γύρω από τη Ροτόντα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass