ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΗ ΧΡ. ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Μπρα-ντε-φερ» για το «πακέτο Χατζηγάκη»

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2015 0:59

 

 

Για προσπάθεια να συντηρήσει το πελατειακό καθεστώς της, καθώς και για λάσπη και γκεμπελισμούς κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, με αφορμή τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να κρίνει παράνομο το λεγόμενο «πακέτο Χατζηγάκη».

Στον κ. Παπαδόπουλο απάντησε άμεσα ο συνεταιριστής Χρήστος Σιδερόπουλος, τονίζοντας ειρωνικά τη φράση «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μονολογεί», ενώ επιτίθεται σφοδρά κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγ. Αποστόλου.

Ο Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Με τη φράση «Ας αφήσουν οι κύριοι της Ν.Δ. τη λάσπη και τους γκεμπελισμούς», ο κ. Παπαδόπουλος σε σχετική δήλωσή του επισημαίνει τα εξής: «Το «πακέτο Χατζηγάκη» (για όσους έχουν μνήμη χρυσόψαρου ο κ. Χατζηγάκης ορκίστηκε υπουργός στις 7 Ιανουαρίου 2009 στην κυβέρνηση Καραμανλή) του οποίου την υπογραφή φέρει, κρίθηκε παράνομο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το να κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις επιπτώσεις που προκάλεσε προσπαθώντας να συντηρήσει το πελατειακό καθεστώς της, δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Ας αφήσουν λοιπόν οι κύριοι της ΝΔ τη λάσπη και τους γκεμπελισμούς και ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο ρόλος τους είναι η υγιής αντιπολίτευση και αυτό έχει ανάγκη η κοινωνία. Και για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Αρχικά, δεν υπάρχει τελική απόφαση ανάσχεσης από την Ε.Ε. Δεύτερον σε περίπτωση που γίνει η ανάσχεση, δεν θα αφορά ποσά ήσσονος σημασίας καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό αγροτών δεν έχει λάβει πάνω από 100 ευρώ. Τρίτον καμία ανάσχεση δεν θα γίνει από το «τσεκ» πληρωμής της προκαταβολής και τέλος εάν καταλήξει να γίνει η ανάσχεση παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης (και με τις ευλογίες της αντιπολίτευσης) θα γίνει σε βάθος χρόνου έτσι ώστε να μην είναι επιβαρυντική για τον αγροτικό κόσμο. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι πληρωμές των ενισχύσεων του αγροτικού χώρου που ξεκινούν να γίνονται αυτές τις μέρες, από την Παρασκευή, θα γίνουν στο ακέραιο», καταλήγει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΧΡ. ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Από την πλευρά του ο κ. Σιδερόπουλος υπενθυμίζει την παρουσία του κ. Παπαδόπουλου στα μπλόκα του 2009, όταν οι αγρότες διεκδίκησαν τη συγκεκριμένη οικονομική στήριξη, επισυνάπτοντας μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες του σημερινού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους και αναφέρει αναλυτικά: «Η οικονομική στήριξη τον Μάρτιο του 2009 από την τότε κυβέρνηση δόθηκε δικαίως και αποκατέστησε το μεγάλο πρόβλημα που είχαν οι παραγωγοί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αποθηκευμένα προϊόντα, πολύ χαμηλές τιμές και κακή ποιότητα προϊόντων λόγω των κακών καιρικών φαινομένων. Φίλε Νίκο το 2009 ήσουν στα Τέμπη σε ένα μεγάλο μπλόκο. Σε όλη την Ελλάδα υπήρχαν 42 μπλόκα, όπως αυτά της Νίκαιας και των Μικροθηβών στη Θεσσαλία. Χιλιάδες αγρότες ήταν στους δρόμους, μαζί τους και εσύ. Το αν η Νέα Δημοκρατία και η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσαν οι μεν να το υλοποιήσουν σωστά και οι δε – Μπατζελή, Κουκουλόπουλος, Έξαρχος - να το καταγγείλουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι άδικο και μοιραίο για τους αγρότες. Αυτός που το φέρνει αυτή τη στιγμή, το 2015, με νόμο στη Βουλή για να τα επιστρέψουν οι αγρότες, και αμέσως απαντά ότι δεν θα εφαρμοστεί αλλά θέλει να ξεγελάσει τους αφεντάδες της τρόικας, ο λαός τον λέει «Ο μικρός απατεών». Να τον χαίρεστε κύριε Παπαδόπουλε και εσείς κύριε πρωθυπουργέ. Και για να μην το ξεχνάμε είναι ο πρώτος Υπουργός που θα φύγει νύχτα. Για την ιστορία όμως ας θυμηθούμε τα παρακάτω: Ο κ. Παπαδόπουλος πρέπει να θυμηθεί το παρελθόν του πρώτα – όταν ήταν μοναχικός καβαλάρης στον ΣΥΡΙΖΑ – και μετά να μιλάει. Πρέπει να θυμηθεί πως για πολλά χρόνια βρίσκονταν σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ομάδα εκείνη των αγροτών που προέρχονται πολιτικοϊδεολογικά από τον κεντροδεξιό χώρο. Πρέπει να θυμηθεί πως το 2008 βρισκόταν μαζί με χιλιάδες αγρότες στα Τέμπη οι οποίοι ήταν και ΝεοΔημοκράτες και ΠΑΣΟΚοι και Αριστεροί. Μάλιστα ήταν και μέλος της συντονιστικής της οποίας και σε κάποιες περιπτώσεις προήδρευσε. Πρέπει να θυμηθεί πως όταν λάβαμε απόφαση αποχώρησης από τα Τέμπη μετά την ανακοίνωση του τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για οικονομική στήριξη, ο ίδιος αρνήθηκε να φύγει λέγοντας πως τα 500εκ. ευρώ, το πακέτο Χατζηγάκη δηλαδή για το οποίο σήμερα μας κουνάει το δάχτυλο, ήταν λίγα και ότι έπρεπε να δοθούν περισσότερα. Πρέπει να θυμηθεί πως μετά την αποχώρησή του από τα Τέμπη πήγε, όπως λέει ο Μπούτας, στην αγκαλιά του για να αποχωρήσει κι από εκεί μερικές μέρες μετά χωρίς να πραγματοποιηθεί η μουσική συναυλία της ΠΑΣΥ. Πρέπει τέλος να θυμηθεί πως όλοι εκείνοι οι πάλαι ποτέ συνάδελφοί του αγροτοσυνδικαλιστές – συνεταιριστές έδιναν τη μάχη έχοντας εκλεγεί με τη ψήφο των αγροτών. Δεν κουνούσαν το δάχτυλο έχοντας διοριστεί βουλευτές. Ο αγώνας του δρόμου συνεχίζεται…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass