Η Hochtief ΠΟΥΛΑ ΜΕΡΙΔΙΟ 26,6% ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σε καναδικό φορέα ο Αερολιμένας Αθηνών

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2013 3:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:03
ΑΘΗΝΑ
Στην πώληση της Hochtief Airport GmbH, της θυγατρικής εταιρείας επενδύσεων και διαχείρισης αεροδρομίων -μεταξύ των οποίων, της Αθήνας, της Βουδαπέστης, του Αμβούργου, του Ντίσελντορφ, του Σίδνεϊ και των Τιράνων- προχωρά η γερμανική κατασκευαστική εταιρεία Hochtief.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η πώληση στο καναδικό συνταξιοδοτικό fund, PSP Investments, η οποία έχει αναδρομική ισχύ από την 1 Ιανουαρίου 2013, θα αποφέρει περίπου 1,1 δισ. ευρώ στον γερμανικό κολοσσό και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.
Η Hochtief κατείχε το 40% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και πουλά μερίδιο ύψους 26,6%.
«Η συναλλαγή είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ ανταγωνιστικής διαδικασίας. Τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους και για την επένδυση στον τομέα κατασκευής υποδομών. Η πώληση θα ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική και ανταγωνιστική θέση της Hochtief» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαρσελίνο Φερνάντες Βέρντες.
Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Πέτερ Σάσενφελντ σημείωσε ότι η θυγατρική περνά στα χέρια «ενός αξιόπιστου επενδυτή, ο οποίος θα συνεχίσει να στηρίζει τον κλάδο των αεροδρομίων κατά υπεύθυνο τρόπο» και πρόσθεσε ότι, με αυτό τον τρόπο, «έχει επιτευχθεί ο στόχος της Hochtief να δοθεί προοπτική στους εργαζόμενους».
Η Hochtief Airport GmbH διαχειρίζεται τη μετακίνηση περίπου 95 εκατομμυρίων επιβατών, σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σύμφωνα δε με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Stern, η πώλησή της σχεδιαζόταν από τη μητρική εταιρεία εδώ και καιρό, αλλά, λόγω της κρίσης, δεν είχε καταστεί ως τώρα δυνατό να επιτευχθεί το επιθυμητό τίμημα.
Σημειώνεται ότι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βρίσκεται στη λίστα των υπό αποκρατικοποίηση οργανισμών για το υπόλοιπο 55%.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass