Αντίδοτο στην ανεργία η τοπικοποίηση της οικονομίας

Δημοσίευση: 17 Απρ 2013 22:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:40
 

Της Λένας Κισσάβου

 Αντίδοτο στην ανεργία είναι η τοπικοποίηση της οικονομίας, σε όλους τους τομείς, τουρισμό, γεωργία, ενέργεια, διατροφή…, υποστήριξαν οι  «Οικολόγοι Πράσινοι», χθες σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στα γραφεία τους στη Λάρισα, παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους, για την βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με στόχο την πραγματική οικονομία.

Ειδικότερα αντιπροσωπεία του κόμματος, αποτελούμενη από τους κ. Κώστα Κούτσικο, συντονιστή της Πολιτικής Κίνησης Λάρισας, κ.  Θανάση Μακρή συντονιστή της θεματικής ομάδας Οικονομίας των «Οικολόγων Πράσινων» και τον κ. Ξενοφώντα Ζήση, μέλος της θεματικής ομάδας Ενέργειας, παρουσίασε τις «πράσινες προτάσεις», που πιστεύουν ότι θα φέρουν την ανάπτυξη στη χώρα και θα κατακτήσουν την ευημερία της.

Τα μέλη των Οικολόγων, εμφανίστηκαν να διεκδικούν δυναμικά, την στήριξη της κοινωνίας σε μελλοντική νέα εκλογική αναμέτρηση στη χώρα, καθώς όπως τόνισε ο κ. Θαν. Μακρής, « Μετά τις τραυματικές εκλογές για το χώρο της οικολογίας, κάνουμε μια νέα επανεκκίνηση, με την ευθύνη που μας βαραίνει να ενημερώσουμε σωστά τον κόσμο και να περάσουμε «καθαρό» το μήνυμά μας για τα πιστεύω μας και τις θέσεις μας…».

Η «πράσινη οικονομία», είναι στο προσκήνιο της ενημέρωσης που επιδιώκουν να δώσουν στη κοινωνία και συγκεκριμένα το σχέδιο –πρόταση πάνω σε αυτή στηρίζεται σε 18 ενότητες, με βασικότερη την πρόταση της τοπικοποίησης της οικονομίας.

Ο κ. Κούτσικος τόνισε επίσης ότι στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας ενημέρωσης προγραμματίζουν ημερίδα για την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία, στη Λάρισα, που θα γίνει προσεχώς, ενώ όσο αφορά σε αυτή που πραγματοποίησαν χθες, στη Λάρισα, με θέμα την ενέργεια, κατέθεσε τις εξής θέσεις: «Θεωρούμε ότι είναι επείγουσα ανάγκη να σχεδιάσουμε τώρα τα μέτρα εκείνα που θα εξασφαλίσουν αξιοπρεπή επίπεδα θέρμανσης στους οικονομικά ασθενέστερους και θα απεγκλωβίσουν τη χώρα από το φαύλο κύκλο των επιδομάτων πετρελαίου θέρμανσης δίνοντάς της ταυτόχρονα μια νέα προοπτική για απασχόληση ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους».

«Η χώρα μπορεί να είναι αυτάρκης σε ενέργεια, παρουσιάζουν επίσημες, μελέτες…» υποστήριξε και ο  κ. Ξενοφώντας Ζήσης, τονίζοντας ότι με τη βιομάζα, την ηλιακή ενέργεια και την αιολική, με ορθή πολιτική ενέργειας μπορεί η χώρα να εξοικονομήσει περί τα 7 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου, για θέρμανση κτιρίων, όταν σήμερα χρειάζεται 8 εκατομμύρια τόνους για αυτό το σκοπό».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στην επικαιρότητα της πανευρωπαϊκής καμπάνιας για την φορολόγηση του πλούτου,  ενώ χαρακτήρισαν απαράδεκτο και αντικοινωνικό το χαράτσι που υπερφορολογεί τα ακίνητα εξίσου ανεξάρτητα από την συνολική περιουσία και φοροδοτική ικανότητα του πολίτη.

Τέλος δίνοντας βάρος στην τοπικοποίηση της οικονομίας για την αντιμετώπιση τόσο της τεράστιας ανεργίας, του ισοζυγίου πληρωμών αλλά και  της κλιματικής αλλαγής, θεωρούν κεντρικά ζητήματα τόσο την πράσινη ενεργειακή αυτάρκεια και την διατροφική ασφάλεια και αυτάρκεια όσο και τον ήπιο εναλλακτικό τουρισμό και την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η αντιπροσωπεία των «Οικολόγων Πράσινων» , πραγματοποίησε χθες συναντήσεις με εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Λάρισας και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όπου και συζήτησαν τις «πράσινες προτάσεις» τους, για την βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με στόχο την πραγματική οικονομία, για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, για ένα βιώσιμο περιβαλλοντικά, κοινωνικά, οικονομικά αλλά και πολιτικά τρόπο ανάπτυξης.

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass