ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στουρνάρας: Κάναμε το καλύτερο δυνατό

* Επίσκεψη Παπούλια στις φυλακές ανηλίκων

Δημοσίευση: 17 Απρ 2013 3:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:39
ΑΘΗΝΑ
Για την συμφωνία με την τρόικα ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως «κάναμε το καλύτερο δυνατό, δεδομένων των συνθηκών», ενώ είπε ότι υπήρξε εμπλοκή στο θέμα του Δημοσίου και ο πρωθυπουργός «πήρε το θέμα πάνω του».
«Κάναμε το καλύτερο δυνατό, δεδομένων των συνθηκών» απάντησε ο υπουργός στον Πρόεδρο, όταν εκείνος τον ρώτησε για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε: «Στο Eurogroup μού το είπαν καθαρά: αν δεν το λύσετε, money is blocked. Το πήρε πάνω του ο πρωθυπουργός και το θέμα διευθετήθηκε».
Στην ερώτηση του κ. Παπούλια τι γίνεται με την Εθνική Τράπεζα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Θα περιμένουμε να δούμε αν μπορεί να 'σηκώσει' το 10% από την αγορά, το οποίο και εύχομαι. Αλλιώς, θα πάει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».
«Είναι βαρύ χαρτί για την ανάπτυξη» σχολίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι το προαπαιτούμενο του Δημοσίου «μάς δυσκόλεψε». «Μέχρι τελευταία στιγμή δεν βρήκαμε μια συμβιβαστική λύση με την τρόικα. Στο Eurogroup έλαβα σαφή προειδοποίηση, ειδοποίησα τον πρωθυπουργό και πραγματικά το πήρε πάνω του και το έλυσε το θέμα, γιατί όντως θα μας έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση» ανέφερε.
Διευκρίνισε ότι οι 4.000 αποχωρήσεις είναι μέχρι το τέλος του έτους, αλλά ένα ποσοστό πρέπει να γίνει νωρίτερα.
Επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ότι η εκταμίευση της δόσης θα γίνει κανονικά και ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις τράπεζες.
ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΛΩΝΑ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτη και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων στον Αυλώνα, μετά από σχετική πρόσκληση του κ. Ρουπακιώτη.
Η επίσκεψη έγινε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, κατόπιν επιθυμίας του κ. Παπούλια και αρχικώς είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί πριν από εβδομάδες, αλλά αναβλήθηκε λόγω των γεγονότων στην Κύπρο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τους κοιτώνες των ανηλίκων κρατουμένων και συνομίλησε με αρκετούς απ' αυτούς. Στη συνέχεια ενημερώθηκε αναλυτικά από τη διεύθυνση των φυλακών, αλλά και τους εκπαιδευτικούς για τη λειτουργία του γυμνασίου και του λυκείου, τις αίθουσες των οποίων επισκέφθηκε και παρακολούθησε τα προγράμματα εκπαίδευσης που εφαρμόζονται για τους ανήλικους με παραβατική συμπεριφορά.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass