ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΜΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Καψής: Κίνηση απελπισίας της ΠΟΣΠΕΡΤ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2013 3:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:52
ΑΘΗΝΑ
Η αλλαγή κουλτούρας τόσο στον κόσμο όσο και στο πολιτικό σύστημα είναι μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία και επιτυχία της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης. Αυτό υποστήριξε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο Κ. Καψής αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στις κεραίες της ΕΡΤ στον Υμηττό και οδήγησαν σε εννιά συλλήψεις, είπε: «Τα χθεσινά περιστατικά στον Υμηττό ήταν μια κίνηση απελπισίας της ΠΟΣΠΕΡΤ ενόψει και του συνεδρίου της και επειδή η άρνηση της να πάρει μέρος στις διαδικασίες για τον μεταβατικό φορέα την έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο, έχουμε πει ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για αστυνομική επέμβαση και πιστεύω πως οι εργαζόμενοι θα καταλάβουν και οι ίδιοι το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν βρεθεί. Αυτό που υπάρχει, είναι ότι δεν θα μπουν τα ΜΑΤ και περιμένουμε να καταλάβουν το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν οδηγηθεί και έχουν οδηγήσει και τους εργαζόμενους».
Παράλληλα, αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων, αλλά και τη σύμβαση της ΕΡΤ με την TEAM για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League είπε: «Μέχρι χθες το βράδυ (σ.σ. Δευτέρα 29/7) ο αριθμός των αιτήσεων ανερχόταν σε 2800. Νομίζω ότι μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα εκπέμψει ένα αρκετά ικανοποιητικό πρόγραμμα που σίγουρα θα ικανοποιεί τις προδιαγραφές που έθεσε το ΣτΕ. Η προκήρυξη για τις υπόλοιπες 1.400 θέσεις εργασίας για τον μεταβατικό φορέα είναι θέμα λίγων ημερών, αλλά οι προσλήψεις αυτών θα γίνουν εφόσον υπάρχει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής. Ίσως υπάρχουν κάποιες ειδικότητες που θα χρειαστεί να τις πάρουμε αργότερα με σύμβαση έργου, πχ. για συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως το Champions League. Αυτά θα τα δει ο διαχειριστής. Ελπίζω ότι μέσα στο 2013 θα έχουμε τη νέα Ραδιοτηλεόραση. Δεν θέλω να δεσμευτώ για κάτι που θα αναλάβει η νέα διοίκηση. Πρέπει αυτοί να πάρουν τις αποφάσεις. Οχι εγώ».
ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ
Εν τω μεταξύ ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή του εισαγγελέα οι οκτώ από τους εννέα πολίτες που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας στον Υμηττό, μετά από επέμβαση των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των ραδιοτηλεοπτικών πομπών της ΕΡΤ.
Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο διαχειριστής της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης και οδηγήθηκαν το πρωί με ισχυρή αστυνομική δύναμη και φορώντας χειροπέδες στον εισαγγελέα.
Για τους επτά από τους εννέα συλληφθέντες ορίστηκε ρητή δικάσιμος, στις 10 Ιανουαρίου 2014 και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα πλημμελήματα της απείθειας, της αντίστασης κατά της Αρχής, της διατάραξης ασφάλειας αεροπλοΐας και διακεκριμένων φθορών.
Ο όγδοος από τους συλληφθέντες, που είναι δικηγόρος, αφέθηκε ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας και θα διενεργηθεί περαιτέρω προανάκριση, ενώ ο ένατος κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον ανακριτή αφού ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για «απόπειρα υποκλοπής συνομιλιών» καθώς στη δικογραφία που σχημάτισε η αστυνομία αναφέρεται ότι είχε μαγνητόφωνο με το οποίο «υπέκλεπτε τις συνομιλίες των αστυνομικών».
Ο κατηγορούμενος παραμένει υπό κράτηση μέχρι να απολογηθεί στον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση.
Στα δικαστήρια βρέθηκαν για συμπαράσταση στους συλληφθέντες αρκετοί πολίτες, φίλοι των κατηγορουμένων αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
 Στην κινητοποίηση στον Υμηττό συμμετείχαν περίπου 70 άτομα που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο των πομπών της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την αστυνομική επιχείρηση τραυματίστηκε μία γυναίκα ελαφρά στο χέρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Παρέμβαση υπέρ των συλληφθέντων έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, ζητώντας την απελευθέρωσή τους και καταγγέλλοντας φίμωση της Δημοκρατίας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass