ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 40ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ

Από... μπάρμπεκιου η φωτιά που έκαψε τη Ρόδο

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2013 4:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:51
ΑΘΗΝΑ
Συνελήφθη από την Πυροσβεστική υπηρεσία 40χρονος που κατηγορείται ως υπεύθυνος για την πυρκαγιά στη νότια Ρόδο, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, έχοντας κάψει περίπου 40.000 στρέμματα.
Πρόκειται για στρατιωτικό, κάτοικο του χωριού Ίστριο, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών προκάλεσε τη φωτιά από το μπάρμπεκιου που έκανε στην αυλή του σπιτιού του.
Ο 40χρονος κρατείται και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
ΣΕ ΡΟΔΟ –ΚΡΗΤΗ
Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καμένου δάσους και μεγάλες ζημιές σε περιουσίες άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές σε Ρόδο και Κρήτη, οι οποίες δεν έχουν τεθεί ακόμη υπό έλεγχο. Πρωτοφανείς εικόνες από τη Σέριφο όπου κάτοικοι και τουρίστες έπεφταν στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τις φλόγες.
Η πυρκαγιά στη νότια Ρόδο, η οποία έχει μέχρι τώρα αποτεφρώσει περί τα 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης, συνεχίζεται για τρίτη ημέρα. Από νωρίς το πρωί, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της, ενώ ρίψεις νερού γίνονται συνεχώς από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.
Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι πιθανόν μέχρι το βράδυ να έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από τις καιρικές συνθήκες, αν δηλαδή δεν υπάρξουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι προκαλούν αναζωπυρώσεις και επέκταση των μετώπων.
ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Σε ύφεση βρίσκονται από τα ξημερώματα όλες οι εστίες της πυρκαγιάς στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου, μετά από ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης. Στην περιοχή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο στο σημείο παραμένουν 18 πυροσβεστικά με 40 άνδρες, 6 οχήματα ΟΤΑ και ένα πεζοπόρο τμήμα.
Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και τέθηκε υπό έλεγχο τα ξημερώματα της Κυριακής ενώ αναζωπυρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής κοντά στην Πόμπια και το Αντισκάρι. Οι φλόγες έφτασαν για μια ακόμη φορά κοντά στον οικισμό Πηγαϊδάκια και ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρων για αντιμετώπιση της κατάστασης.
Η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, εκτίμησε ότι "η περιοχή θα πρέπει να κηρυχθεί πυρόπληκτη".
ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ
Κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στη Σέριφο, όπου κάηκαν δύο σπίτια και ένα παλιό κτίριο στο Μεγάλο Λιβάδι, ενώ καθώς στο νησί δεν υπάρχει πυροσβεστικός σταθμός η πυρκαγιά απείλησε κατοικίες στο Λιβάδι και στον Κουταλά.
Κάτοικοι και τουρίστες με τις βαλίτσες στο χέρι αναγκάστηκαν να φύγουν μέσω θαλάσσης, καθώς αποκλείστηκε ο αυτοκινητόδρομος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass