ΓΙΑ ΕΠΙΣΦΑΛΕΣ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ FBBank

Συνελήφθη ο εφοπλιστής Βίκτ.Ρέστης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2013 3:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:44
 
ΑΘΗΝΑ
Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή ζήτησε και πήρε από την ανακρίτρια ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Ο επιχειρηματίας συνελήφθη το πρωί στο σπίτι του μετά από ένταλμα της ανακρίτριας κ. με σύμφωνη γνώμη των εισαγγελέων διαφθοράς για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Η υπόθεση αφορά δάνειο 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκε από την τράπεζα FBBank και το οποίο κατά την κατηγορία θεωρείτο επισφαλές.
Ειδικότερα:
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, που συνελήφθη νωρίτερα, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε για υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος της Τράπεζας FBB.
Μετά την εκτέλεση του εντάλματος από τον εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, αρμόδιας για θέματα διαφθοράς, Ρέας Κατσίβελη, από όπου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία του.
Η κ. Κατσίβελη εξέδωσε το ένταλμα για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν ποσό 5,8 εκατ. ευρώ, που χορήγησε η τράπεζα FBBank προς εταιρείες συμφερόντων του κ. Ρέστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της FBBank ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας, καθώς και ένα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ ερευνάται το ακριβές ύψος των επισφαλών δανειοδοτήσεων που φέρεται να είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εφοπλιστής, τονίζει πως η FBBank έχει από τον Σεπτέμβριο του 2012 κινήσει τις διαδικασίες για την εξιχνίαση της κακοδιαχείρισης στην τράπεζα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Μετά τις δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση του δανείου ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ της FBB και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Β. Ρέστης δηλώνει τα εξής:
Χαιρετίζει την προσπάθεια των δικαστικών Αρχών να διερευνήσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ γύρω από το δάνειο των 5,8 εκατ., ευρώ και κυρίως που κατέληξαν τα χρήματα. Άλλωστε η διοίκηση της FBB της οποίας πρόεδρος ήταν ο κ. Βίκτωρ Ρέστης είχε -το Σεπτέμβριο του 2012- κινήσει τις νομικές διαδικασίες στην ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας έκνομες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων που ζημίωσαν την περιουσία της τράπεζας.
Μέσω των ενδεικτικών μέσων που είχαν κατατεθεί και θα αναλυθούν παρακάτω είχε καταγγελθεί και ο ρόλος πρώην συνεργάτη του Ομίλου ο οποίος σήμερα βρίσκεται υπόδικος για μία σειρά από υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και αφορούν υπεξαιρέσεις ιδιαίτερα σημαντικών ποσών ακόμη και σε βάρος του Δημοσίου.
Επιπλέον ο Βίκτωρ Ρέστης δηλώνει διατεθειμένος στην όποια διευκόλυνση των Αρχών προκειμένου να ανοίξουν ΟΛΟΙ τραπεζικοί λογαριασμοί για να αποδειχθεί που κατέληξαν τα χρήματα και ποιοι πραγματικά ωφελήθηκαν από τις μεθόδους που ακολούθησαν.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass