ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΛΙΡ ΚΟΥΠΑ

Δένδιας:Εκρηκτική η κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2013 3:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:44
ΑΘΗΝΑ
Τη διαπίστωση ότι «η κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα είναι εκρηκτική», επανέλαβε από τα Ιωάννινα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο “Χατζηκώστα”, όπου νοσηλεύεται ο άνδρα της ΕΚΑΜ, που τραυματίστηκε στο πόδι κατά την συμπλοκή με τους αλβανούς δραπέτες, τα ξημερώματα της Κυριακής.
Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με τις αιχμές που άφησε για το σωφρονιστικό σύστημα, ο κ. Δένδιας είπε χαρακτηριστικά:
«Δεν άφησα καμία αιχμή, είπα κάτι το οποίο είναι αλήθεια, είναι γνωστό και διαπιστωμένο, ότι η κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα είναι εκρηκτική και ότι, εάν δεν ληφθούν γρήγορα μετρά, θα έχουμε πολύ χειρότερα να αντιμετωπίσουμε από αυτά που ήδη αντιμετωπίζουμε.
Είναι κάτι που λέω συνεχώς, είναι κάτι το οποίο είναι γνωστό, είναι κάτι το οποίο ή ελληνική κοινωνία ήδη γνωρίζει. Πρέπει να ενεργήσουμε.
Ο νέος υπουργός (Δικαιοσύνης), ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση, είναι έμπειρος δικαστικός και έχει όλα τα εχέγγυα για να μπορέσει να το αντιμετωπίσει».
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε, επίσης, ότι η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όλων των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων, που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους 4 μήνες, θα συνεχιστεί.
Ο κ. Δένδιας έφτασε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Ν. Παπαγιανόπουλο και τον επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδος Δ. Τσακνάκη, όπου τους υποδέχτηκε ο επιθεωρητής Ηπείρου. Κ. Τρομπούκης.
ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ
Συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων για τον εντοπισμό του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα, ο οποίος διέφυγε μετά τη συμπλοκή με άνδρες των ΕΚΑΜ κατά την οποία σκοτώθηκε ο συνεργός του Μαριάν Κόλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιλίρ Κούπα κρύβεται σε χαράδρα και έχει εγκλωβιστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω του. Φαίνεται να μην μπορεί να βγει από εκεί για να αναζητήσει καταφύγιο σε κάποιον άλλο χώρο ή σε πλησιέστερο χωριό, ώστε να προμηθευτεί τρόφιμα.
Παράλληλα έχουν στηθεί μπλόκα σε τουλάχιστον δύο δρόμους που οδηγούν προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, καθώς εκτιμάται πως ο δραπέτης θα επιχειρήσει να διαφύγει στην πατρίδα του. Ο πιο κοντινός από αυτούς είναι μέσα από τα χωριά Λίστα και Λιά Φιλιατών.
Επίσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του Μαριάν Κόλα, το οποίο βρέθηκε αποσυναρμολογημένο στο σημείο που έχασε τη ζωή του. Όπως διαπιστώθηκε φρόντιζε να βγάζει την μπαταρία και την κάρτα SIM ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass