ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

«Καυτό» τριήμερο!

* Σε ΕΛ.ΑΣ. και φυλακές οι Δημοτικοί Αστυνόμοι, από τους οποίους ωστόσο το 20% θα απολυθεί

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2013 2:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:36
ΑΘΗΝΑ
Μετωπική σύγκρουση με τα συνδικάτα για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο περιμένει η κυβέρνηση, με την έναρξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Χθες πήρε μια... γεύση των κινητοποιήσεων καθώς το πρωί δημοτικοί αστυνομικοί έκαναν πορεία στην παραλιακή λεωφόρο.
Η κυβέρνηση με συντονισμένες κινήσεις προσπαθεί να εκτονώσει τις αντιδράσεις σε μερίδα βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να στείλει μήνυμα στην κοινωνία πως οι αλλαγές στο δημόσιο είναι προς όφελός της.
Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" αναφέρει: "Τι προτιμάτε; Να έχετε σχολικούς φύλακες που να μην κάνουν τίποτα ουσιαστικό -ρωτήστε και τους δημάρχους- ή να βρίσκετε στα δημόσια νοσοκομεία νοσηλευτές να σας φροντίσουν; Να έχετε Δημοτική Αστυνομία με μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση (που... συνεχίζεται απτόητη) ή να ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία ώστε να χτυπηθεί το παρεμπόριο και να υπάρχει αστυνόμευση στις γειτονιές; Προτιμάτε να εργάζονται στο Δημόσιο χιλιάδες 'ρουσφέτια' με πλαστά πτυχία ή νέοι που πέτυχαν αξιοκρατικά στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ;"
Ο Ευ. Βενιζέλος προαναγγέλλει βελτιώσεις, όπου αυτές χρειαστούν στο πολυνομοσχέδιο, με άρθρο του στην εφημερίδα Βήμα της Κυριακής και τονίζει ότι κανείς που εργάζεται σωστά στο δημόσιο δεν θα πρέπει να φοβάται τις αλλαγές.
Το θέμα που προκαλεί τις περισσότερες αντιδράσεις είναι η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Δυο υπουργοί παρενέβησαν χθες με δηλώσεις τους για το πως θα αξιοποιήσουν το προσωπικό της, είτε στην Ελληνική Αστυνομία, είτε ως σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεων. Γρηγοράκος, μιλώντας στο ρ/σ "ΒήμαFm", έκανε λόγο για πλαστά πιστοποιητικά ξένων γλωσσών που έχουν καταθέσει ακόμα και υπάλληλοι που προσελήφθησαν μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και αναφέρθηκε στο τι θα γίνει με τους δημοτικούς αστυνομικούς. "Θα είναι και ένας τομέας, ένας κλάδος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η δημοτική αστυνομία,η οποία θα συνδέεται με τους Δήμους. Πιστεύω ότι το 80% θα απορροφηθεί. Ένα 20% θα φύγει, το οποίο δεν θα έχει κριθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ, είναι ένα κομμάτι το οποίο δεν πληρεί τα προσόντα" είπε ο κ. Γρηγοράκος.
ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Πάντως τους επόμενους μήνες και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχουν μπει σε κινητικότητα 12.756 υπάλληλοι. Τον Ιούλιο 1.976 εκπαιδευτικοί από τεχνικά λύκεια, 2.234 σχολικοί φύλακες και 50 άτομα, κυρίως οδηγοί και τεχνικοί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τον Σεπτέμβριο θα μπουν σε κινητικότητα 700 εκπαιδευτικοί κυρίως ξένων γλωσσών, ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.ά. 3.496 άτομα από την Δημοτική Αστυνομία, 1.250 από το υπουργείο Υγείας, 1.000 από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, 1.500 από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και 550 από άλλα υπουργεία.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass