ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Λουκέτο στους Δήμους έως 17 Ιουλίου

Απόφαση για μαζικές παραιτήσεις * Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό *Απογραφή προσωπικού σε δημοτικές επιχειρήσεις και ΝΠΙΔ

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2013 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:34
 Αθήνα
Την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου αποφάσισε η ΚΕΔΕ κατά την έκτακτη συνέλευσή της, την Παρασκευή. Στις 15 και 17 Ιουλίου θα λειτουργήσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ στις 16 Ιουλίου οι δήμοι θα κλείσουν στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου όλοι οι αιρετοί θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα στον πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα. Άμεσα, η ΚΕΔΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για όλα τα επίμαχα θέματα και συνολικά για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα.
Εν τω μεταξύ, κατά τη χθεσινή έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ οι περισσότεροι δήμαρχοι έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του ΔΣ της Ένωσης. Σύμφωνα με το τελικό ψήφισμα της κρίσιμης συνέλευσης, όπου τελικά καταμετρήθηκαν 200 από τους 325 δημάρχους της χώρας, οι δήμαρχοι προτίθενται να θέσουν θέμα παραίτησης των ιδίων και των μελών των δημοτικών συμβουλίων τους, εάν η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί τις προτάσεις τους.
Σύμφωνα με τις προτάσεις του ψηφίσματος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, όπως η Δημοτική Αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες. Κι αυτό, διότι η μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο κεντρικό κράτος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Ειδικά για τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες αναφέρεται ότι είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων.
Επίσης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνει σύμφωνη με το μέτρο της κινητικότητας, αλλά από υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό σε υπηρεσίες με ελλείψεις. Κλείνοντας τη συνέλευση, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, έθεσε το παράδειγμα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), οι μηχανικοί του οποίου αυτήν τη στιγμή δεν αξιοποιούνται, ενώ θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες δήμων που δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες.
Η ΚΕΔΕ ζητά να συγκληθεί άμεσα ανεξάρτητη επιτροπή, προκειμένου να προχωρήσει σε αντικειμενική, αξιόπιστη και σοβαρή αξιολόγηση των υπουργείων, των φορέων τους, της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ώστε να υπάρξει σοβαρός διάλογος για την κινητικότητα.
Ακόμη, θεωρεί αντισυνταγματικές, γραφειοκρατικές και αναποτελεσματικές τις διατάξεις για το Οικονομικό Παρατηρητήριο, που έχουν ως προφανή στόχο την επιτροπεία των δήμων και ζητά την απόσυρσή τους.
Αντίθετη στο ψήφισμα ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία κατέθεσε δικό της ψήφισμα. Η εκπρόσωπός της στην ΚΕΔΕ, Ε. Παντελάκη, υποστήριξε ότι με την επιτροπή αξιολόγησης, ουσιαστικά, ξεκινά η διαδικασία εφαρμογής του νόμου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, στο ψήφισμά της, καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «που με πρόσχημα τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις επιταχύνει την υλοποίηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων με το πολυνομοσχέδιο». «Η θεωρία περί πλεονάζοντος προσωπικού περί δήθεν αξιοκρατικής αξιολόγησης και η περιβόητη ενδο-δημοτική κινητικότητα υπονομεύουν τον αγώνα των εργαζομένων και αποτελούν το άλλοθι για τις απολύσεις» προσθέτει.
ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Απόφαση για την απογραφή του προσωπικού των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και των δημοτικών επιχειρήσεων υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών Γ.Στουρνάρας και Γ.Μιχελάκης αντίστοιχα. Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι η 30ή Αυγούστου 2013.
Στην απόφαση αναφέρεται πως οι αρμόδιες διευθύνσεις των Υπουργείων θα πρέπει να διαβιβάσουν τις σχετικές οδηγίες σε όλα τα ΝΠΙΔ και τις δημοτικές επιχειρήσεις μέχρι τις 19 Ιουλίου 2013.
Αναφορικά με την απογραφή η απόφαση τονίζει μεταξύ άλλων:
 Οι αρμόδιοι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού ή οι υπεύθυνοι για το προσωπικό θα πρέπει να συμπληρώσουν το συνημμένο αρχείο Excel με τα στοιχεία του προσωπικού τους.
 Οι αποσπασμένοι υπάλληλοι απογράφονται από το φορέα που ανήκουν και όχι από το φορέα στον οποίο υπηρετούν με απόσπαση. Οι πληροφορίες που θα χρειαστούν για κάθε απογραφόμενο είναι: ΑΦΜ, Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Φύλο, Ημερομηνία Γέννησης, ΑΜΚΑ, Φορέα Απασχόλησης, Εργασιακή Σχέση, Ημερομηνία Πρόσληψης στο Φορέα, Ημερομηνία Λήξης Σύμβασης, Κατηγορία Εκπαίδευσης, Προϋπηρεσία σύμφωνα με το Ν.4093/2012 (έτη, μήνες, μέρες).
 Παράλληλα με την επεξεργασία του ανωτέρω αρχείου, ο κάθε προϊστάμενος διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού, ή ο υπεύθυνος για το προσωπικό, θα πρέπει να μεριμνήσει για την αποστολή συνοδευτικού εγγράφου (επισυνάπτεται υπόδειγμα), στο οποίο θα αναφέρονται τα στοιχεία του προϊσταμένου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού ή του υπεύθυνου για το προσωπικό, καθώς και ο συνολικός αριθμός των απογεγραμμένων που περιέχονται στο αρχείο excel.
ΜΕ ΠΔ Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ
Τροπολογία με την οποία παραπέμπεται σε προεδρικά διατάγματα ο καθορισμός της διαδικασίας ένταξης δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ, κατατέθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
 Σύμφωνα με την τροπολογία, το προεδρικό διάταγμα θα καθορίζει τα προσόντα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ, ως προσωπικό ιδιαίτερης κατηγορίας.
Δεύτερο προεδρικό διάταγμα θα ρυθμίζει θέματα σύστασης, οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών στις οποίες θα ενταχθούν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ με υπουργική απόφαση θα ρυθμίζεται το είδος, το αντικείμενο και η διάρκεια εκπαίδευσης των δημοτικών αστυνομικών, μετά την ένταξή τους στην ΕΛΑΣ.
ΑΠΟΧΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ
Το Σαββατοκύριακο όλοι οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ - ΟΤΑ θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.
Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής στην πλατεία.
Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Σε ό,τι αφορά στην αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους.
Εξάλλου, «παγώνει» ο τομέας της Υγείας την Τρίτη 16 Ιουλίου και την Τετάρτη 24 Ιουλίου, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες.
 Κινητοποιήσεις, για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σχεδιάζουν και οι καθηγητές εναντίον των μετατάξεων και της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων στο Δημόσιο.
Η ΟΛΜΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, θα δημιουργήσει ραδιοφωνικό σποτ εναντίον των νέων μέτρων, θα ενημερώσει τους γονείς με επιστολές για τις εξελίξεις, θα γίνουν καταχωρίσεις σε εφημερίδες με τα αιτήματα των καθηγητών και θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα τη Δευτέρα, μαζί με άλλους εργαζομένους, στις 7 το απόγευμα.
Νέα συγκέντρωση προγραμματίζουν την Τρίτη 16 Ιουλίου στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος μαζί με τους άλλους εργαζόμενους.
Ένταση μεταξύ εκπαιδευτικών και ανδρών των ΜΑΤ στην είσοδο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα.
Ηράκλειο: Μηχανοκίνητη πορεία
Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν, χθες το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στον δήμο Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων.
Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την πορεία τους από το δημαρχείο της πόλης με τα υπηρεσιακά οχήματα και μέσω των κεντρικών δρόμων κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε υπόμνημα στον περιφερειάρχη. Οι δημοτικοί υπάλληλοι κατέληξαν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπου επέδωσαν υπόμνημα.
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έγινε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρίσκονται το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, τα προαπαιτούμενα για την καταβολή των δόσεων από τους δανειστές της χώρας και η αντιμετώπιση της αναταραχής που έχει ξεσπάσει στους δήμους με αφορμή διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass