Κ. Μητσοτάκης: «Βρήκα μηδέν στις δεξαμενές της κινητικότητας»

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2013 15:57 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:29

Στο θέμα των απολύσεων αλλά και των εκκρεμοτήτων που βρήκε στο υπουργείο όταν ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, αναφέρθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Mega. «Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο δίκαιοι μπορούμε υπό τις συνθήκες που υπάρχουν. Αν οι δήμοι είχαν κάνει τη δουλειά τους, δηλαδή τα οργανογράμματα, θα ήμασταν πιο δίκαιοι» δήλωσε πριν τη νέα συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών με την ΚΕΔΕ.

 «Είναι δύσκολες αποφάσεις. Κρίναμε, όμως, ότι δεν θα επέλθει η καταστροφή της χώρας χωρίς τους σχολικούς φύλακες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, και αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, παρά τις δεσμεύσεις έναντι της τρόικας, ανέφερε: «όταν εγώ πήγα στο υπουργείο από τους 12.500 που έπρεπε να βρεθούν στις δεξαμενές της κινητικότητας βρήκα ακριβώς 0. Αυτή είναι η κατάσταση την οποία παρέλαβα και τρεις μέρες μετά ήρθε η τρόικα». Σε ότι αφορά τα κριτήρια που θα τεθούν στην αξιολόγηση για την κινητικότητα σημείωσε ότι «κριτήριο είναι πώς μπήκε κάποιος στο δημόσιο. Μέσω ΑΣΕΠ ή όχι; Είναι ένα κριτήριο δικαιοσύνης … Στόχος μας είναι οι αξιοκρατικές διαδικασίες». Πρόσθεσε πάντως ότι θα ληφθούν υπόψη και άλλα κριτήρια, όπως τα προσόντα, αλλά και κοινωνικά κριτήρια.

 ΕΝΔΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ

Θετικό είναι το υπουργείο Εσωτερικών στην ένταξη της ενδο-δημοτικής μετακίνησης υπαλλήλων στο δεύτερο κύμα κινητικότητας στα τέλη του χρόνου. Αυτό επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μετά τη συνάντηση με την ΚΕΔΕ, που διήρκησε μιάμιση ώρα.

Ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ότι η συζήτηση μεταξύ των δυο πλευρών ήταν εποικοδομητική και ότι η διαδικασία της επικοινωνίας μεταξύ των δυο πλευρών θα συνεχισθεί, προκειμένου να επέλθει γρήγορη επίλυση των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρώτο μέλημα, αυτή τη στιγμή, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, είναι «να προχωρήσει η αξιολόγηση». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης διατύπωσε για άλλη μια φορά τη διαφωνία της ΚΕΔΕ στην κατάργηση των σχολικών φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας. Στο θέμα αυτό, όπως είπε, αναζητούνται άλλες λύσεις. Ο κ. Ασκούνης επανέλαβε ότι η αξιολόγηση στους δήμους έχει καθυστερήσει, διότι τα κριτήρια για την αξιολόγηση έφθασαν στους δήμους στις 4 Μαϊου και αναρωτήθηκε: «Τι γίνεται με την αξιολόγηση των υπουργείων;». Σε ό,τι αφορά την ενδο-δημοτική μετακίνηση υπαλλήλων, σύμφωνα με σχέδιο της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών αφορά καταρχήν 2.741 υπαλλήλους.

 ΜΕ ΤΡΟΪΚΑ

Η διαπραγμάτευση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Τρόικας για τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του κατέληξε στα εξής:

Το Υπουργείο εξασφάλισε παράταση στην ολοκλήρωση του πρώτου κύματος της κινητικότητας (12.500) μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013 με την πρόβλεψη ότι ένα μέρος (4.200) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2013.

Η πρώτη αυτή φάση της κινητικότητας (4.200) θα απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και εργαζόμενους στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο καθεστώς της κινητικότητας περιορίζεται από τους 12 μήνες που είναι σήμερα, στους 8. Ο συμφωνημένος από το Φεβρουάριο του 2012 αριθμός των 15.000 υποχρεωτικών αποχωρήσεων τη διετία 2013 - 2014, αλλά και η κατανομή ανά έτος - 4.000 για το 2013 και 11.000 για το 2014 - παραμένει σταθερός.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεσμεύεται στη σημαντική επιτάχυνση της διαδικασίας διερεύνησης σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός απολύσεων να προκύψει από αυτήν την κατηγορία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass