ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ολοι μαζί εκτός από …τους κολλημένους στο χθες

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2013 3:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:19
  
ΑΘΗΝΑ
Προσκλητήριο ενότητας της κεντροδεξιάς, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο κλείσιμο του 9ου τακτικού συνδερίου της ΝΔ.
«H αντίθεση μνημόνιο - αντιμνημόνιο ξεπεράστηκε» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η νέα Ελλάδα που χτίζουμε χωράει όλους, εκτός από τους κολλημένους στο χθες. Υπάρχουν δύο δρόμοι: να κάνεις το άλμα στο αύριο, ή να μείνεις κολλημένος στο χθες. Στην εθνική προσπάθεια δεν χωράνε οι κολλημένοι στο χθες και οι λαϊκιστές».
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «κάποιοι αμφισβήτησαν ακόμη και την αξία του TAP, τη μεγαλύτερη επένδυση της τελευταίας δεκαετίας. Είναι αυτοί που δεν έχουν πολιτική. Έχουν μόνο μιζέρια. Είναι οι ίδιοι που... το παίζουν προοδευτικοί. Πρόοδος είναι όραμα, σχέδιο, αποφασιστικότητα. Εμείς έχουμε όραμα, αλλά πρέπει να έχεις και σχέδιο, που να πατά στη γη. Εμείς αποδείξαμε ότι έχουμε και σχέδιο. Αλλά χρειάζεται και αποφασιστικότητα και εμείς αποδείξαμε ότι στα δύσκολα δεν διστάζουμε και ότι αν χρειαστεί για να κάνουμε το άλμα, σπάμε και αβγά».
Ο πρωθυπουργός κατέληξε: «Η αληθινή πρόοδος χρειάζεται ενωτικό πνεύμα. Εμείς το δείξαμε. Απευθύνω προσκλητήριο για την ενότητα της κεντροδεξιάς, σε όσους ήταν μαζί μας, αλλά για κάποιους λόγους απομακρύνθηκαν, και μαζί σε όλους τους πολίτες, που νιώθουν την ανάγκη για τη νέα Ελλάδα. Εμείς κρατάμε ψηλά τη σημαία, όταν οι άλλοι την καίνε. To 2021 η Νέα Ελλάδα δεν θα είναι όραμα, θα είναι πραγματικότητα».
ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ
* «Η νέα Ελλάδα, που θέλουμε, είναι μια χώρα που στέκεται σταθερά στην ευρωζώνη. Χώρα ευρωπαϊκή και περήφανη» είπε, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.
«Όλοι μαζί οφείλουμε να ακολουθήσουμε τους ρυθμούς Σαμαρά. Να αλλάξουμε ταχύτητα» συμπλήρωσε.
* Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο, τόνισε ότι η έξοδος από την Ευρώπη δεν συζητείται πια, καθώς τα σημάδια ανάκαμψης είναι πλέον εμφανή, ενώ έμφαση έδωσε και στην εδραίωση της χώρας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.
«Κεντρικός μας στόχος είναι η ολική επανεκκίνηση του εκπαιδευτικού συστήματος» σημείωσε, επισημαίνοντας την ανάγκη αυτό το σύστημα να είναι ισχυρό. «Η εφαρμογή των πολιτικών, που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση αποτελεί μονόδρομο» είπε και κάλεσε όλους όσοι υποστηρίζουν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, να συνταχθούν με την κυβέρνηση.
* «Η τελευταία πολιτική κρίση δεν βοήθησε τη χώρα προς την κατεύθυνση της προόδου» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας πως σε ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης της ΝΔ η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί αμηχανία και ερωτήματα.
«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει, παρά τα προβλήματα και παρά το γεγονός ότι αυτός ο πολιτικός γάμος για πολλούς φαίνεται αταίριαστος», δήλωσε κάνοντας σαφές πως οι υπερβάσεις, η ενότητα και η ομοψυχία είναι αναγκαίες για να βγει η χώρα από το τέλμα.
* «Συμπληρώσαμε σχεδόν 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ. Αυτή η παράταξη έρχεται από πολύ μακριά. Με ηγέτη τον Αντώνη Σαμαρά θα πάει ακόμα μακρύτερα. Είμαστε υπερήφανοι για την παράταξή μας. Για τον ιδρυτή μας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή» είπε ο γραμματέας του κόμματος Μ.Κεφαλογιάννης.
Ανέφερε επιπλέον ότι «η κρίση έχει ονοματεπώνυμο και η βάση είναι στη χαμένη δεκαετία του 1980 και στις νοοτροπίες της, οι οποίες μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ του 2013».
Επίσης, είπε πως σήμερα η χώρα χρειάζεται αλλαγές στα όρια της συντακτικής Βουλής και κατέθεσε προτάσεις για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υπουργού, διαχωρισμό των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, ώστε καμία να μην έχει παραπάνω από 10 βουλευτές, αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, υποχρέωση του ΣτΕ να εκδίδει αποφάσεις εντός τριών μηνών, διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, νέο τρόπο σύνταξης του προϋπολογισμού.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass