ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

ΝΔ: Πόρτα-πόρτα αγώνας μέχρι τελευταία στιγμή

* Β. Παπαλέξης: Η ΝΔ πρώτη στον νομό * Γ. Ζιαράγκας: Να μην πάει καμία ψήφος χαμένη

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2015 1:40

 

Της Μαρίνας  Αποστολοπούλου

Μέχρι τελευταία στιγμή, πόρτα-πόρτα και ψήφο-ψήφο, σκοπεύει να δώσει τον προεκλογικό αγώνα η Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δίνουν την εικόνα «ντέρμπι» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημαντική ανάκαμψη των ποσοστών της, η υψηλή συσπείρωση που παρουσιάζει με την επανάκαμψη πολλών στελεχών που είχαν αποστασιοποιηθεί από το κόμμα ή είχαν στραφεί προς άλλες κατευθύνσεις, δημιουργεί μία δυναμική νίκης, την οποία η ΝΔ θέλει να κρατήσει «ζεστή» μέχρι την τελευταία στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες και μέχρι την τελευταία ψήφο και προς αυτή την κατεύθυνση εστιάζεται το σύνολο των προσπαθειών της.

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου ανακοινώθηκε από προχθές ένα νέο «οργανωτικό μοντέλο ετοιμότητας» - όπως χαρακτηρίστηκε - υπό τον γενικό τίτλο «Δράση 72 ώρες για να πάμε μπροστά» με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ευρεία χρήση του διαδικτύου, για τα τελευταία τρία 24ωρα πριν τις εκλογές. Βασικά της στοιχεία: ο συντονισμός, η αυτοοργάνωση των μελών και η μάχη μέχρι την τελευταία ώρα πόρτα - πόρτα.

Τι γίνεται όμως στο νομό Λάρισας και στη Θεσσαλία γενικότερα; Πώς κινείται η Νέα Δημοκρατία; Ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί; Ποιες εκτιμήσεις διατυπώνονται; Ποιο εκλογικό στόχο έχει βάλει;

Στα παραπάνω ερωτήματα απαντούν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας της ΝΔ Γιώργος Ζιαράγκας και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Βαγγέλης Παπαλέξης οι οποίοι με δηλώσεις τους στην «Ε» δίνουν το περίγραμμα αλλά και το διακύβευμα της αυριανής κρίσιμης εκλογικής μάχης.

Οι δηλώσεις

Συγκεκριμένα επισημαίνουν τα ακόλουθα:

Γιώργος Ζιαράγκας

Το αποτέλεσμα των εκλογών, την Κυριακή 20/09/2015, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι θετικό για την παράταξή μας. Η ΝΔ κατάφερε να καλύψει μια απόσταση 20 μονάδων σε 40 ημέρες. Η αισιοδοξία και αυξημένος βαθμός συσπείρωσης θετικά προσμετρούνται, ωστόσο τίποτα δεν έχει κριθεί. Το αποτέλεσμα είναι οριακό και οι μάχες δίνονται μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο στόχος της ΝΔ στη Θεσσαλία είναι σαφής: Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Νίκη έστω και με μία ψήφο. Δίνουμε τον αγώνα σε όλη την περιφέρεια, νομό – νομό, πόρτα – πόρτα για να μπορέσουμε την επόμενη ημέρα να δημιουργήσουμε μια ισχυρή κυβέρνηση σε συνεργασία με τις άλλες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας. Για να μπορέσουμε να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση με πρόσωπα ικανά και αποφασισμένα να βάλουν πάνω από το προσωπικό κόστος, το συμφέρον της πατρίδας. Κι αυτοί, είμαστε εμείς και μπορούμε να το εγγυηθούμε.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δημιούργησε πολλά αδιέξοδα στην ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα πώς θα πάμε μπροστά. Με ψεύτικες υποσχέσεις ή με ειλικρίνεια και καθαρά λόγια; Με μπλόφες, πειράματα και πανάκριβα λάθη ή με εθνικό σχέδιο και υπευθυνότητα; Με αυτούς που απέτυχαν και επιμένουν μόνοι τους ή με συνεννόηση και εθνική ομάδα διακυβέρνησης; Με αυτούς που διώχνουν τις επενδύσεις ή με τη Νέα Δημοκρατία που φέρνει επενδύσεις; Με capital controls και ασφυξία στην αγορά ή με επιστροφή στην ομαλότητα και ενίσχυση της ρευστότητας;

Η Νέα Δημοκρατία απαντά στα παραπάνω διλήμματα, καλώντας μας να τελειώνουμε με τα ψέματα, την ανασφάλεια, την αλαζονεία, τις ιδεοληψίες, την αβεβαιότητα. Η Ελλάδα χρειάζεται αλήθειες, σταθερότητα, συνεργασία, δουλειές, αξιοπιστία.

Βαγγέλης Παπαλέξης

Να είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία στον Νομό Λάρισας είναι ο στόχος που έθεσε από την αρχή της προεκλογικής περιόδου η ΝΟΔΕ Λάρισας, όπως επισημαίνει στην «Ε» ο πρόεδρος της Οργάνωσης Βαγγέλης Παπαλέξης. Και προκειμένου να επιτευχθεί σε συνδυασμό και με την γενική άνοδο των ποσοστών του κόμματος υπήρξε συλλογική και στοχευμένη «δουλειά», τόσο από τους υποψήφιους βουλευτές όσο και από τα κομματικά στελέχη κυρίως σε περιοχές «προβληματικές» για τη ΝΔ, στις εκλογές του Ιανουαρίου. Και βέβαια στο επίκεντρο των προσπαθειών αυτών βρέθηκαν οι αγρότες, που αποτελούν άλλωστε τόσο για τη Θεσσαλία όσο και ειδικότερα για τη Λάρισα σημείο αναφοράς. Παράλληλα η «επιστροφή» πολλών στελεχών και η ανταπόκριση που παρατηρείται κατά τις επισκέψεις σε νομό, απηχούν την επανασυσπείρωση του κόμματος και έχουν δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα.

Όπως επισημαίνει αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας.

Το αριστερό πείραμα απέτυχε παταγωδώς και τώρα ήρθε ξανά η ώρα της Νέας Δημοκρατίας να επαναφέρει τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση. Και κάνοντας ένα «παιχνίδι» λέξεων και φράσεων, τα αρχικά των οποίων σχηματίζουν τη «Νέα Δημοκρατία» παρατηρεί: Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία γιατί:

Νέα αρχή σημαίνει κράτος αρχών, δικαιοσύνης και ισότητας

Ελπίδα σημαίνει ευκαιρίες καθημερινές για τον κάθε πολίτη.

Αποφασίζουμε δυναμικά και αναδεικνύουμε πραγματικούς ηγέτες.

Δείχνουμε το δρόμο στις νέες γενιές αλλάζοντας τα πάντα.

Ήμασταν και θα είμαστε κράτος με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε.

Μπορούμε να μετατρέψουμε τις απειλές σε ευκαιρίες.

Οραματιζόμαστε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος με σοβαρές υποδομές παιδείας, υγείας και πολιτισμού.

Κρατάμε ψηλά τα ιδανικά μας και την ιστορία μας.

Ραγίζουμε το παλαιοκομματικό κατεστημένο.

Αφήνουμε πίσω μας τις διχαστικές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και πάμε όλοι μαζί μπροστά ως Έλληνες.

Ταυτιζόμαστε με τις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες και ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα.

Ικανοποιούμε τις ανάγκες όλων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Αλλάζουμε σελίδα και πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass