ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΟΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

Μαξίμου: Αναζητά ανεκτό κοκτέιλ μέτρων

Δημοσίευση: 30 Νοε 2014 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:42

 

 

Αθήνα

Ένα κοκτέιλ μέτρων που θα μπορούσαν να έχουν άμεσο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και ταυτόχρονα να είναι ανεκτά από την ελληνική κοινωνία και να μη δοκιμάσουν την συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού στη Βουλή αναζητεί το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να βρει ένα πεδίο προσέγγισης με την τρόικα.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, στη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου τέθηκαν επί τάπητος οι προτάσεις για αυξήσεις σε επιμέρους συντελεστές του ΦΠΑ, χωρίς ωστόσο να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, όπως διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές.

Στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν πλέον αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει περιθώριο για μια συμφωνία με την τρόικα, η οποία δεν θα συνοδεύεται από την πρόβλεψη δημοσιονομικού κενού για το 2015 και, συνακόλουθα, από τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την κάλυψή του.

Στη βάση αυτήν η κυβέρνηση αναζητεί πλέον τη λιγότερο επώδυνη -πολιτικά και κοινωνικά- συνταγή, ενώ θα συνεχίσει τη μάχη για να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το χάσμα με τους δανειστές γύρω από το δημοσιονομικό κενό.

Αλλαγές στον προϋπολογισμό

Στην πραγματικότητα το οικονομικό επιτελείο έχει λάβει εντολή και ήδη κινείται για αλλαγές στο σχέδιο του προϋπολογισμού που έχει κατατεθεί στη Βουλή, ώστε να εξασφαλίζεται μεγαλύτερη αύξηση των δημοσίων εσόδων για το 2015.

Κεντρικά στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού πάντως, που έχουν πλήρη εικόνα για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα, εκφράζουν επιφυλάξεις για το εάν και η πλευρά των δανειστών κινείται επίσης με ένα σφικτό χρονοδιάγραμμα για μια συμφωνία.

Οι επιφυλάξεις αυτές ενισχύθηκαν στο παρισινό ραντεβού και υποκρύπτουν μια ανησυχία ότι η τρόικα επιδιώκει, προβάλλοντας διαρκώς εμπόδια, μια παράταση της διαπραγμάτευσης και συνεπώς μια επιμήκυνση του τρέχοντος προγράμματος έως ότου ξεκαθαρίσει η πολιτικό σκηνικό στη χώρα.

Το μήνυμα με τις συνεχείς πιέσεις και απαιτήσεις είναι ότι οι δανειστές προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, καθώς δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μια συμφωνία χωρίς να έχει διασφαλιστεί η εφαρμογή της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass