Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2024 7:26

Aγριο ξύλο σε πανηγύρι στον Κορυδαλλό
Τραυματίστηκαν δύο αντιδήμαρχοι, λιποθύμησε μία γυναίκα
AΘHNA
Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου σε πανηγύρι στον Κορυδαλλό, όπου δέκα άτομα πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο ένας αντιδήμαρχος με τραύμα από αντικείμενο στο κεφάλι και μία γυναίκα που λιποθύμησε ενώ τραυματίστηκαν δύο ακόμα άτομα. Ειδικότερα, ένας αντιδήμαρχος της περιοχής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν, καθώς τραυματίστηκε στο κεφάλι από αντικείμενο που εκτοξεύτηκε. Επίσης, τραυματίστηκε στο αριστερό χέρι άλλος αντιδήμαρχος του Κορυδαλλού, ενώ ένας 16χρονος τραυματίστηκε από γρονθοκοπήματα στο πρόσωπο. Οι δύο τους έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο.

Τέλος, μια γυναίκα η οποία λιποθύμησε από την ένταση, μεταφέρθηκε και εκείνη στο νοσοκομείο προληπτικά.

 

Εντοπίστηκαν τα παιδιά που είχαν χαθεί
Από το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε Καλλιθέα και Γαλάτσι
ΑΘΗΝΑ
Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού» εντοπίστηκαν χθες και τα δύο παιδιά που είχαν εξαφανιστεί. Συγκεκριμένα η περιπέτεια της Μαρίας Μ., 17 ετών, έληξε χθες  22/09/2024, καθώς επέστρεψε στον χώρο παιδικής προστασίας όπου διαμένει και λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται. Υπενθυμίζουμε ότι η Μαρία Μ., 17 ετών, είχε εξαφανιστεί στις 13/09/2024 από την περιοχή της Καλλιθέας Αττικής. Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια του Κωνσταντίνου Γ., 13 ετών, που είχε εξαφανιστεί από το Γαλάτσι. Ο ανήλικος όπως ενημερώνει το Χαμόγελο του Παιδιού, εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εξαφάνιση του πιθανόν υπάρχει εμπλοκή ενηλίκων ατόμων, ενώ οι συνθήκες διερευνώνται από τις Αστυνομικές Αρχές. Υπενθυμίζουμε ότι ο Κωνσταντίνος Γ. είχε εξαφανιστεί στις 21/09/2024 από το Γαλάτσι και το «Χαμόγελο Του Παιδιού» προχώρησε άμεσα σε δημοσιοποίηση των στοιχείων του, μετά από αίτημα των οικείων του.


Πρόστιμα και 1.000 κάμερες στην Αττική
Το νέο σύστημα θα μπορεί να ελέγχει αν το αυτοκίνητο
κυκλοφορεί έχοντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις
ΑΘΗΝΑ
Η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα δίκτυο έξυπνης παρακολούθησης των δρόμων, όπου το νέο σύστημα οδικής ασφάλειας προβλέπει 1000 κάμερες που θα βλέπουν όλες τις παραβάσεις. Συγκεκριμένα το υλικό από τις κάμερες που θα εγκατασταθούν θα διοχετεύεται σε ένα ψηφιακό σύστημα, ώστε να γίνεται η επίδοση του προστίμου μέσω sms στους παραβάτες. Όπως αναφέρεται στην Καθημερινή της Κυριακής, το σχέδιο των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προβλέπει την εγκατάσταση 1.000 καμερών στην Αττική οι οποίες θα διαπιστώνουν όλες τις παραβάσεις του κώδικα οδικής Κυκλοφορίας για τον καθορισμό των προστίμων και όχι μόνο την παραβίαση του ορίου ταχύτητας. Το υλικό από τις κάμερες θα διοχετεύεται σε ένα ενιαίο σύστημα μέσω του οποίου θα γίνεται και ο ηλεκτρονικός καταλογισμός των προστίμων. Το νέο σύστημα θα μπορεί να ελέγχει αν το αυτοκίνητο κυκλοφορεί έχοντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, ενώ η νέα μέθοδος θα προβλέπει την ανάκτηση των στοιχείων του παραβάτη ώστε να γίνεται ψηφιακά η επίδοση του προστίμου με μήνυμα, είτε sms, είτε viber είτε μέσω της θυρίδας πολίτη στο gov.gr.
Πηγή: ΑΠΕ


Συνελήφθη 41χρονος που πυροβόλησε αστυνομικούς
Είχε σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας
ΑΘΗΝΑ
Για την υπόθεση συνελήφθη, δυνάμει σχετικού εντάλματος, ένας 41χρονος , ο οποίος εντοπίστηκε κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, την Πέμπτη στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Tον Νοέμβριο του 2014, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν δύο άτομα να επιβαίνουν σε μοτοσικλέτα και, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε, ο συνεπιβάτης πυροβόλησε σε βάρος των αστυνομικών πέντε φορές με πολεμικό τυφέκιο, το οποίο είχε κρυμμένο στο εσωτερικό του μπουφάν του. Στη συνέχεια, η μοτοσικλέτα εξετράπη της πορείας της και ο συνεπιβάτης κατάφερε να διαφύγει, ενώ συνελήφθη ο 43χρονος συνεργός του και οδηγός της μοτοσικλέτας. Για την υπόθεση είχε σχηματιστεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων, η οποία είχε υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή το 2014.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass