Νεκρή από πτώση βράχου στο Φαράγγι της Σαμαριάς

* Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2024 7:50

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της χθες στο σημείο Πόρτες, στο Φαράγγι της Σαμαριάς όταν σημειώθηκε πτώση βράχου μετά από βροχή που έπεσε νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αλλοδαπή και ηλικίας περίπου 35 ετών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έφυγε μία πέτρα, χτύπησε πάνω σε ένα δέντρο και έπεσε πάνω στο μηρό της άτυχης γυναίκας.Ένας γιατρός τουρίστας που διέσχιζε το φαράγγι προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες, δυστυχώς όμως η γυναίκα δεν τα κατάφερε.
Σημειώνεται ότι κάθε φορά που υπάρχει κάποια προειδοποίηση για κακές καιρικές συνθήκες το φαράγγι της Σαμαριάς κλείνει. Χθες δεν υπήρξε καμία τέτοια προειδοποίηση ενώ ο καιρός μέχρι και το πρωί έδειχνε ότι θα είναι ηλιόλουστος με λίγα σύννεφα.
Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος Κλιματικής Aλλαγής σε ανακοίνωσή του για την κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς και το θάνατο της νεαρής γυναίκας, ανακοίνωσε τα εξής: «Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί. Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς. Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή. Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».
Παράλληλα από την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης γίνεται λόγος για την ιδιαίτερη προσοχή που χρειάζεται στο νομό λόγω του ότι παρουσιάζεται υετός ακόμη και 140 mm με ραγδαιότητα και το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Για το λόγο αυτό συστήνεται σε ταξιδιώτες, οδηγούς και σε όποιον δραστηριοποιείται στην ύπαιθρο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός «Μην διασχίζετε χειμάρρους, είτε πεζοί είτε με αυτοκίνητο, κρατηθείτε μακριά από επικλινή πρανή και μέρη που ενδέχεται να κατολισθαίνουν», τονίζουν οι αρμόδιοι από την Πολιτική Προστασία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass