Η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλη προοδευτική αλλαγή

*Ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς από ΔΕΘ *Ανακάλεσε το πληρεξούσιο στον διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαυροκεφαλίδη ο Στ. Κασσελάκης

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2024 7:11

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Απευθυνόμαστε στους πολίτες της Ελλάδας και λέμε ξεκάθαρα ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία μεγάλη προοδευτική αλλαγή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, κατά την εισαγωγική τοποθέτηση του στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιεί στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Αυτά, τόνισε, «για να μην παρακολουθούμε εκατομμύρια στρέμματα δασών να καίγονται κάθε χρόνο και τις φωτιές να σταματούν είτε στη θάλασσα είτε στον οικιστικό ιστό. Για να μην κυριαρχούν στις τηλεοπτικές οθόνες οι εικόνες με τους εκατοντάδες χιλιάδες τόνους νεκρών ψαριών όπως είδαμε πριν από λίγες μέρες στον Παγασητικό. Για να μην εγκαταλείπονται κρίσιμες υποδομές στην τύχη τους και να μη ζει η χώρα τραγωδίες όπως το έγκλημα των Τεμπών. Για να μην παραβιάζονται θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου, για να μην παρακολουθούνται παράνομα υπουργοί, αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων, επιχειρηματίες, πολιτικοί αρχηγοί και στελέχη της διοίκησης. Για να μην ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ και για τα επόμενα χρόνια ότι οι γεννήσεις στη χώρα μας είναι δεκάδες χιλιάδες λιγότερες από τους θανάτους. Για να μην καταρρέουν τα νοσοκομεία και το ηρωικό προσωπικό που εργάζεται εκεί. Για να μην είμαστε η τελευταία χώρα στην αγοραστική δύναμη των εργαζομένων στην Ευρώπη, για να μην είμαστε πρωταθλητές το κόστος της ενέργειας, για να μην χρειάζονται οι μισοί κάτοικοι αυτής της χώρας το μισό της εισόδημα απλώς για να στεγαστούν. Για να μην αποκλείεται το 95% των ελληνικών επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ και το τραπεζικό δανεισμό…».
Όλα τα παραπάνω, υποστήριξε ο κ. Παππάς, είναι αποτελέσματα των επιλογών και των πολιτικών του κύριου Μητσοτάκη. «Δεν είναι όμως η αναπόφευκτη μοίρα του ελληνικού λαού», είπε.
Αναλυτικά η εισαγωγική τοποθέτηση του Νίκου Παππά:
Η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή.
Για να μην παρακολουθούμε εκατομμύρια στρέμματα δασών να καίγονται κάθε χρόνο και τις φωτιές να σταματούν είτε στη θάλασσα, είτε στον αστικό ιστό.
Για να μην κυριαρχούν στις τηλεοπτικές εικόνες, όπως αυτές με τους εκατοντάδες χιλιάδες τόνους νεκρών ψαριών, όπως είδαμε πριν λίγες μέρες στον Παγασητικό.
Για να μην εγκαταλείπονται κρίσιμες υποδομές στην τύχη τους και να μη ζει η χώρα τραγωδίες, όπως το έγκλημα των Τεμπών.
Για να μην παραβιάζονται θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου.
Για να μην παρακολουθούνται παρανόμως, υπουργοί, αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, επιχειρηματίες, πολιτικοί αρχηγοί και στελέχη της διοίκησης.
Για να μην ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ και για τα επόμενα χρόνια ότι οι γεννήσεις στη χώρα μας είναι δεκάδες χιλιάδες λιγότερες από τους θανάτους.
Για να μη καταρρέουν τα νοσοκομεία και το ηρωικό προσωπικό που εργάζεται εκεί.
Για να μην είμαστε η τελευταία χώρα στην αγοραστική δύναμη των εργαζόμενων στην Ευρώπη.
Για να μην είμαστε πρωταθλητές στο κόστος της ενέργειας.
Για να μη χρειάζονται οι μισοί κάτοικοι της Ελλάδας το μισό τους εισόδημα απλώς και μόνο για να στεγαστούν.
Για να μην αποκλείεται από τον τραπεζικό δανεισμό, το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης το 95% των ελληνικών επιχειρήσεων.
Για να μην είναι και η Θεσσαλονίκη παρακολουθητής των εξελίξεων, αλλά ηγέτιδα δύναμη στη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα των επιλογών της Κυβέρνησης της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.
Αυτές οι δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη.
Δεν είναι, όμως, η αναπόφευκτη μοίρα και η αναπόφευκτη πορεία για τον ελληνικό λαό.
Δεν είναι η δεδομένη εικόνα της Ελλάδας που γερνά, μειώνεται και δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές της ανάγκες.
Είναι η δυστοπία που θα ανατρέψουν οι προοδευτικές δυνάμεις με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην αιχμή του δόρατος και στην πρωτοπορία.
Προοδευτικές δυνάμεις στην πολιτική, στον συνδικαλισμό, στην οργανωμένη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, στον πολιτισμό, στην κοινωνία των πολιτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ανταποκρίνεται στην ευθύνη του. Ως η μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης.
Καταθέτει προτάσεις, παίρνει πρωτοβουλίες. Συγκροτείται ως το πιο δημοκρατικό και συμμετοχικό κόμμα στην Ελλάδα, ακόμα και σε στιγμές δύσκολες.
Πάνω και πέρα από όλα - εσωτερικές διαδικασίες, προσωπικές φιλοδοξίες - βρίσκεται η ανάγκη απάντησης στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο λαός.
Καταθέσαμε ήδη, εδώ και καιρό, κοστολογημένες προτάσεις για την ακρίβεια και τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Πιστεύουμε, όμως, βαθιά ότι αν δεν απαλλαγούμε από τα βάρη που άφησε πίσω της η οικονομική κρίση, δεν θα μπορέσουμε να μπούμε σε ένα κύκλο βιώσιμης ανάπτυξης, δεν θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τα τραγικά δημογραφικά δεδομένα, δεν θα αποκαταστήσουμε την ισορροπία με το περιβάλλον.
Καταθέτουμε, λοιπόν, τις προτάσεις μας για τα φλέγοντα ζητήματα της στέγης και του ιδιωτικού χρέους.
Προτάσεις προοδευτικής σύγκλισης και ελπίδας.
Προτάσεις για τις οποίες καλούμε και τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν, τις καλούμε να τις στηρίξουν.
ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ
Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Εν τω μεταξύ ανακαλεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το πληρεξούσιο που είχε δώσει πριν μερικούς μήνες στον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη -γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ- ο Στέφανος Κασσελάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή -μια ημέρα μετά τα όσα θυελλώδη έγιναν και τη συνεδρίαση της ΠΓ- με συμβολαιογραφική πράξη ανακάλεσε το πληρεξούσιο που είχε δώσει τον περασμένο Απρίλιο στον κ. Μαυροκεφαλίδη. Με το έγγραφο της Παρασκευής ο κ. Κασσελάκης φέρεται να αίρει και να ανακαλεί όλες τις γενικές και ειδικές εντολές που του είχε δώσει.

Στελέχη της Κουμουνδούρου σε μια πρώτη αντίδραση, σχολιάζουν ότι αυτή η «πράξη» δεν σημαίνει επί της ουσίας τίποτα προσθέτοντας ότι η Πολιτική Γραμματεία -ως πολιτικός προϊστάμενος του κόμματος- είχε κάνει πληρεξούσιο στον κ.Μαυροκεφαλίδη μετά την καθαίρεση Κασσελάκη.
Για το θέμα ρωτήθηκε και ο Νίκος Παππάς πρόεδρος της ΚΟ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ ο οποίος απάντησε λέγοντας «σας παραπέμπω στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία και πέραν τούτου ουδέν».
Την ίδια ώρα από το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη σχολιάζουν: «Αφού έγινε ανάκληση του πληρεξούσιου από τον κ. Κασσελάκη στον κ. Μαυροκεφαλίδη με ποιου την υπογραφή λειτουργεί σήμερα το κόμμα;», προσθέτοντας ότι «Με βάση το καταστατικό άρθρο 44 μόνο ο/η πρόεδρος μπορεί να δώσει εξουσιοδότηση».
Από το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη βάζουν ένα ακόμη ερώτημα λέγοντας ότι σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό υπεύθυνος είναι ο πρόεδρος του κόμματος. Οταν η άλλη πλευρά λέει πως δεν είναι, τότε ρωτούν ποιος είναι;
*Εντωμεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε ο Νομικός Σύμβουλος του κ. Στέφανου Κασσελάκη Χαράλαμπος Πελέκης εξηγώντας για την ανάκληση του πληρεξουσίου: «Με δεδομένο ότι ο κ. Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πλέον πληροφόρηση από τα όργανα του κόμματος για ενέργειες και αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά και διαχειριστικά θέματα του κόμματος, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να έχει πλέον και την οποιαδήποτε ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις.
Ως εκ τούτου, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε από την Παρασκευή 13.9.2024 το πληρεξούσιο προς τον κ. Χρήστο Μαυροκεφαλίδη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass