«Μάχη» χαρακωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ

* Σήμερα η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατέθεσαν 100 μέλη της Κ.Ε. * Ο Π. Πολάκης ανακοίνωσε υποψηφιότητα για την προεδρία σε μια θυελλώδη συνεδρίαση

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2024 8:30

Για σήμερα το πρωί παραπέμφθηκε αργά χθες το βράδυ η μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής, η ψηφοφορία με κάλπη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10 το πρωί.
Ραγδαίες - ως αναμενόταν- διαμορφώνονται οι εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία Στ. Κασσελάκη, ο οποίος αρνήθηκε να πάει σε εκλογές και να σηκώσει το «γάντι», αμφισβητώντας ακόμη και τη ...νομιμότητα της σύνθεσης της παρούσας Κεντρικής Επιτροπής.
Οι «87» ( που έγιναν 100) κατέθεσαν πρόταση μομφής εναντίον του, την οποία στήριξε και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Με 122 υπέρ πέρασε η πρόταση για μυστική ψηφοφορία επί της μομφής, έναντι 90 που ψήφισαν υπέρ της φανερής.
Σημειώνεται ότι για να χάσει ο Στ. Κασσελάκης την ψηφοφορία και να περάσει η πρόταση μομφής, απαιτούνται 148 «ναι» επί του συνόλου των 295 μελών της ΚΕ.


Τα 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πρόσκεινται στους «87», σε κείμενο που κατέθεσαν, ανέφεραν πως «ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, οφείλει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη και να προκηρύξει εκλογές Προέδρου. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».
Τόνιζαν επίσης πως: «Είναι ιστορικό μας καθήκον να ανακοπεί αυτή η καθοδική πορεία. Το οφείλουμε απέναντι στον ελληνικό λαό και στον αριστερό και προοδευτικό κόσμο της χώρας, τον κόσμο από την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά, τον σοσιαλιστικό χώρο, την οικολογία, το προοδευτικό κέντρο. Το οφείλουμε στην ιστορία μας και στους αγώνες που δώσαμε για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από ένα μικρό κόμμα, κυβέρνηση του τόπου και αξιωματική αντιπολίτευση. Να μην αφήσουμε να γκρεμιστεί σε λίγους μήνες ό,τι χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια με κόπο».
Ο Π. ΠΟΛΑΚΗΣ
«Πίστεψα στον Κασσελάκη και τον στήριξα. Έπεσα έξω. Δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΕ, ο οποίος έθεσε θέμα ηγεσίας όταν ανέβηκε στο βήμα.
Ο κ. Πολάκης ζήτησε εκλογή προέδρου και δεν κατέθεσε πρόταση μομφής και ανακοίνωσε πως καταθέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν δεν περάσει η πρόταση παραμένω, αν χάσω παραμένω και δεν χρειαζόμαστε ένα κόμμα σαν της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Στηρίζω τη μομφή που κατατέθηκε», συνέχισε.
Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον κ. Κασσελάκη είπε: «Οδήγησε μόνος σου το κόμμα σε εκλογές».
Θέλοντας να τονίσει πως και να χάσει δεν θα φύγει από το κόμμα, ανέφερε: «Εγώ τον αριστερισμό τον πέρασα μικρός», ενώ ζήτησε και από τους 87 να μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass