Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους πυροσβέστες

* ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠ. ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ * Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΑΣ. ΚΙΚΙΛΙΑ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2024 7:11

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συνέβαλαν στην αντιπυρική περίοδο.

«Βρισκόμαστε εδώ για να σας πω προσωπικά ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις μάχες που δώσατε στο πεδίο, έως σήμερα, στο πιο θερμό καλοκαίρι το οποίο έχει καταγραφεί τα τελευταία 40 χρόνια με την Κλιματική Κρίση πια να είναι παρούσα, με πολύ περισσότερες φωτιές από πέρυσι», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Φέτος έγινε μία πολύ σοβαρή προσπάθεια. Μέχρι σήμερα ο μέσος όρος των καμένων στρεμμάτων, παρότι είχαμε πολύ περισσότερες πυρκαγιές και πολύ χειρότερες συνθήκες, είναι σχεδόν 30% μικρότερος από το μέσο όρο των τελευταίων 20 ετών και αυτό το οφείλουμε σε εσάς. Θα προχωρήσουμε μαζί δυνατά, θα κάνουμε τον απολογισμό στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου, θα μάθουμε και από τα λάθη μας, γιατί κάθε χρονιά πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι, αλλά πιστεύω πραγματικά ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι και αυτό οφείλεται σε εσάς».
Ο πρωθυπουργός έκανε ξεχωριστή αναφορά στους εθελοντές και εξήρε το έργο τους.
Παρουσία του πρωθυπουργού ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Κικίλιας έκανε τον μέχρι στιγμής απολογισμό της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, λέγοντας ότι οι πυροσβέστες έδωσαν πάνω από 4.000 μάχες, αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν μόνοι τους: «Ήταν εκεί πυροσβέστες, εθελοντές, δασοκομάντος, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, δασάρχες, δασεργάτες, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι, συνάδελφοί μου. Στην μάχη ασταμάτητα». Στάθηκε δε, στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, σχολιάζοντας ότι ήταν περισσότερες συγκριτικά με τη Νότια Ελλάδα, και δη σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων.
Ο κ. Κικίλιας εξήρε το έργο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνοντας ότι «παρέλαβε μια Γενική Γραμματεία παρηκμασμένη και σκονισμένη, οραματίστηκε, την έκανε υπουργείο Πολιτική Προστασίας». «Με πίστη και επιμονή έφτιαξε ένα εργαλείο για την Πολιτική Προστασία που αποδεδειγμένα έχει σώζει ζωές. Πήρε την ευθύνη και έδωσε χιλιάδες προσλήψεις και μέσα από τις Σχολές μας, άρα με εξετάσεις, αλλά και διορισμούς πάνω από 2.500 πυροσβέστες και δασοκομάντος».
Συνεχίζοντας την αναφορά του στον πρωθυπουργό, ο Υπουργός τόνισε ότι «έβαλε την υπογραφή του σε 2,1 δισ. ευρώ για 1.100 πυροσβεστικά οχήματα για το Σώμα ώστε αυτά που έχουμε να πάνε και σε Δήμους και εθελοντικές οργανώσεις, πίεσε με πίστη - όταν όλοι έλεγαν ότι ποτέ δεν πρόκειται να ξαναπάρουμε Καναντέρ - και μετά από μισό αιώνα παίρνουμε επτά Καναντέρ- 515 που πετούν νύχτα/μέρα και θα έρθουν από το τέλος του 2026 έως το 2030, αποτελώντας μια μεγάλη παρακαταθήκη».
Απαριθμώντας, ακόμη, τα μέσα πυρόσβεσης με τα οποία ενισχύεται η χώρα, αναφέρθηκε σε δέκα ελικόπτερα μεσαίου τύπου, 300 δικάμπινα για τους δασάρχες, αυτοκίνητα και μηχανές για την ΕΛ.ΑΣ., 300 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, Τεχνητή Νοημοσύνη, 24+8 τράκτορες (τα λεγόμενα αμφίβια) και εξοπλισμό για εθελοντές.
Στην εκδήλωση που έγινε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, παρευρέθηκαν δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές, αστυνομικοί, λιμενικοί, στρατιωτικοί κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass