Σενάρια για μομφή κατά του προέδρου

ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΤΗΣ Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ -Ο ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Π. ΠΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ «87» ΓΙΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ -ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2024 7:11

ΑΘΗΝΑ
Καζάνι που βράζει θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο Παύλος Πολάκης έριξε το γάντι στην εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας ο Χανιώτης βουλευτής τόνισε ότι, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η εκλογή νέου προέδρου είναι απαραίτητη.

Νωρίτερα, δριμεία επίθεση εξαπέλυσαν και οι «87» διά των εκπροσώπων τους στην ΠΓ και ειδικότερα από την Όλγα Γεροβασίλη, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και την Κατερίνα Νοτοπούλου οι οποίοι εγκάλεσαν τον Στέφανο Κασσελάκη για διάλυση και ρευστοποίηση του κόμματος, ζητώντας και εκείνοι προσφυγή στη βάση.
Ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ παρά τα σενάρια που διακινούνταν ότι ετοιμάζεται να σηκώσει το γάντι και να δεχθεί εκλογές, όχι μόνον δεν το έπραξε αλλά στο κλείσιμο της συνεδρίασης είπε πως όποιος καταθέσει πρόταση μομφής τραυματίζει το κόμμα.
«Θεωρώ ότι μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα, δεν προσφέρει τίποτα και πληγώνει και τον κόσμο μας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και απαντώντας στις τοποθετήσεις της Όλγας Γεροβασίλη, του Παύλου Πολάκη και του Θανάση Θεοχαρόπουλου τόνισε ότι μια πρόταση μομφής προς τον πρόεδρο του κόμματος «είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο» παραπέμποντας τους εσωκομματικούς του αμφισβητίες στο Συνέδριο του κόμματος, στις 4-6 Οκτωβρίου.
ΤΑ 3 ΣΕΝΑΡΙΑ
Με τις εξελίξεις, ωστόσο, να τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η σύγκρουση μεταφέρεται αναγκαστικά στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο και όπου πλέον οι επιλογές τόσο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όσο και για την εσωκομματική αντιπολίτευση είναι πλέον 3:
-Κατάθεση μορφής από πλευράς του Παύλου Πολάκη, σε περίπτωση που ο κ. Κασσελάκης δεν καταφύγει με δική του πρωτοβουλία σε εκλογές από τη βάση,
-Κατάθεση μομφής από πλευράς των «87», σε περίπτωση που ο κ. Κασσελάκης δεν καταφύγει με δική του πρωτοβουλία σε εκλογές από τη βάση,
-Προσφυγή στη βάση από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, μολονότι ο ίδιος παρέπεμψε αρχικά το θέμα στο Καταστατικό Συνέδριο.
Πάντως, οι συσχετισμοί εμφανίζονται, επί της αρχής, με το μέρος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την συμμαχία του κ. Κασσελάκη με τον Νίκο Παππά, ο οποίος τάσσεται κατά της προσφυγής σε νέες κάλπες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass