Σύντομες Ειδήσεις από την Ελλάδα

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2024 8:00

Απαλλαγή πλημμυροπαθών από ΕΝΦΙΑ

ΑΘΗΝΑ
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών με τίτλο «Ψηφιακό τέλος συναλλαγής και άλλες διατάξεις», που έχει ως σκοπό την «αντικατάσταση του τέλους χαρτοσήμου με φόρο επί των συναλλαγών».
Περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες:
-προβλέπεται για το έτος 2025 και εφεξής η εφαρμογή μηδενικού συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία
-απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ οι περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν από την 4η ως και την 11η Σεπτεμβρίου 2023.

 

Μη διαθέσιμη η επικοινωνία με τη Στρατολογία Θεσσαλίας

ΑΘΗΝΑ
Λόγω τεχνικής βλάβης, δεν λειτουργούν προσωρινά οι τηλεφωνικές συνδέσεις της στρατολογικής υπηρεσίας Θεσσαλίας, ενημέρωσε η Στρατολογία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την εν λόγω στρατολογική υπηρεσία μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο email: sy_thessalias@n5.stratologia.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματά τους μέσω της σχετικής ενημέρωσης του ιστότοπου της Στρατολογίας ή στο πλησιέστερο κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

 

Επανεντάχθηκε στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Πολάκης

ΑΘΗΝΑ
Η επανένταξη του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε από τον προεδρεύοντα της Ολομέλειας της Βουλής, Θανάση Μπούρα.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπούρας, «με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπάς μας γνωστοποιεί την επανένταξη του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».


Απεβίωσε ο πρ. γ.γ. ΥΜΑΘ Λουκ. Ανανίκας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών ο καθηγητής Γεωπονίας ΑΠΘ, πρώην γενικός γραμματέας του ΥΜΑΘ, Λουκάς Ανανίκας. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στη 1 το μεσημέρι, στον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.
Tη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του ΥΜΑΘ, Λουκά Ανανανίκα, εξέφρασε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass