Αθώα τα 4 πρώην στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ

Για την υπόθεση των προσλήψεων την περίοδο 2013-14

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2024 8:10

ΑΘΗΝΑ

Ομόφωνα αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη την περίοδο 2013-2014.
Πρόκειται για τον πολιτευτή της ΝΔ, Σταμάτη Πουλή, τη σύζυγό του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, την πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε από έδρας το σκεπτικό της απόφασης. Όπως ανέφερε, το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους τέσσερις εμπλεκόμενους. «Αθώος ο πρώτος κατηγορούμενος, καθώς δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος απιστίας. Το δικαστήριο θεωρεί ότι η σύνταξη και υπογραφή των μισθολογικών καταστάσεων δεν συνιστά αδικοπρακτική ενέργεια. Αθώοι και οι λοιποί κατηγορούμενοι λόγω του παρακολουθηματικού χαρακτήρα του αδικήματος», ανέφερε.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι τέσσερις εμπλεκόμενοι είχαν παραπεμφθεί για τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία με εκτιμώμενη ζημιά σε βάρος του Δημοσίου περί τις 252.000 ευρώ. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την καταδίκη τους, όμως το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass