Μάχες με τις φλόγες σε 44 μέτωπα

Από τις δυνάμεις πυρόσβεσης το τελευταίο 24ωρο * Οι 10 από κεραυνό, λέει ο Κικίλιας* Τρεις προσαγωγές στην Πεντέλη για πλιάτσικο στα καμένα

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2024 10:00

ΑΘΗΝΑ
Μεγάλο αριθμό πυρκαγιών αντιμετώπισαν το Πυροσβεστικό Σώμα και οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας το τελευταίο 24ωρο.

Σε όλη τη χώρα ξέσπασαν 44 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 15 ήταν ιδιαιτέρως επικίνδυνες -αρκετές δίπλα σε οικισμούς- και χρειάστηκε η συνδρομή εναερίων μέσων για τη διαχείρισή τους.
Πιο συγκεκριμένα:
Στις 09:45, πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος Ευρυτανίας. Επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο, 8 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ 2 ΩΡΕΣ.
Στις 11:58, πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πλάκα Λιτόχωρου Πιερίας. Επιχείρησαν 58 πυροσβέστες με 2 ομάδες δασοκομάντος, 17 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Στις 12:55 εκδόθηκε μήνυμα απομάκρυνσης από το 112 την Πλάκα Λιτόχωρου προς Κατερίνη και Λεπτοκαρυά. ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΣΕ 2,5 ΩΡΕΣ.
Στις 12:42, πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βασαίικα Ιωαννίνων. Επιχειρησαν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες δασοκομάντος, 12 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΣΕ 1 ΩΡΑ.
Στις 13:26, πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Παυλιάδα Αμφιλοχίας στην Αιτωλοακαρνανία. Επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 4 αεροσκάφη. Συνέδραμαν υδροφόρες ΟΤΑ. ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ.
Στις 13:54, πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ιστιαία Αιδηψού στην Εύβοια. Επιχείρησαν 17 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη. ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΣΕ 1 ΩΡΑ.
Στις 14:48, πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Μάχης Μαραθώνα στο Μαραθώνα Αττικής. Επιχείρησαν 22 πυροσβέστες, με 8 οχήματα και 3 ελικόπτερα. ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΣΕ 40 ΛΕΠΤΑ.
Στις 14:58, πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αμπελώνας Φιλιατών Θεσπρωτίας. Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 6 αεροσκάφη.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ ΔΥΣΒΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΣ.
Στις 15:18, πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σπαθάρης Τροπαίων Αρκαδίας. Επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 3 ομάδες δασοκομάντος, 14 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΥΦΕΣΗ.
Στις 15:27, πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη Ρόδο. Επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα δασοκομάντος και 5 οχήματα. ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ.
Στις 15:37, πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Νεοχώρι Αρκαδίας. Επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 4 οχήματα, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΣΕ 1 ΩΡΑ.
Στις 15:49, πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταξοχώρι Δήμου Αχαρνών Αστερουσίων Κρήτης. Επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 ελικόπτερο. ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΣΕ 1 ΩΡΑ.
Στις 16:06, πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κακοπλεύρι Τρικάλων. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες δασοκομάντος, 7 οχήματα και 3 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. ΣΧΕΔΟΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΗ.
Στις 16:16, πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αρμπούνας Καλαβρύτων Αχαΐας. Επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 1 ελικόπτερο. ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΣΕ 30 ΛΕΠΤΑ.
Στις 16:22, πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αμπελάκι Τρίπολης. Επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 8 οχήματα και 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΣΕ 1 ΩΡΑ.
Στις 16:24, πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ξηρολίμνη Κοζάνης. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 7 οχήματα και 1 αεροσκάφος. ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΘΕΙ.
ΟΙ 10 ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ
Σε ανάρτησή του στο «X», ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρει ότι εκδηλώθηκαν 44 φωτιές σήμερα, οι 10 εκ των οποίων προκλήθηκαν από κεραυνό.
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, τους δασοκομάντος, εθελοντές, δασάρχες και αυτοδιοικητικούς που «για μια ακόμη φορά έδωσαν και την ψυχή τους».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια:
«Σήμερα εκδηλώθηκαν 44 νέες #πυρκαγιές, εκ των οποίων τουλάχιστον 10 προκλήθηκαν από κεραυνούς σε μεγάλα υψόμετρα, δυσκολεύοντας πολύ την προσπάθεια κατάσβεσης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε #πυροσβέστες, δασοκομάντος, εθελοντές, δασάρχες και αυτοδιοικητικούς, που για μία ακόμη φορά έδωσαν την ψυχή τους. Επειδή τις επόμενες ημέρες αναμένονται καιρικά φαινόμενα με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση».
ΣΥΝΕΛHΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ
Εν τω μεταξύ μετά τον «πύρινο εφιάλτη» της περασμένης εβδομάδας για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής, όπου κάηκαν περισσότερα από 100 σπίτια και 100.000 στρέμματα σύμφωνα με το Copernicus, οι πολίτες στις πληγείσες περιοχές αντιμετώπισαν και τον φόβο για πλιάτσικο από επιτήδειους.
 Η Ελληνική Αστυνομία εντείνει τις περιπολίες της και μάλιστα, προχωρά σε προσαγωγές.
Ακόμη τρεις σημειώθηκαν χθες  όταν οι αρχές σταμάτησαν όχημα με τρεις Ρομά που κατευθύνονταν στην Πεντέλη. Ύστερα από επίμονες ερωτήσεις και έχοντας διαπιστώσει ότι μόνο ο ένας είχε ταυτότητα μαζί του, τους προσήγαγαν και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR.

 

Οι κάμερες «έκαψαν» 80χρονο εμπρηστή

ΑΘΗΝΑ
Την Τετάρτη θα απολογηθεί ο 80χρονος που συνελήφθη ως υπαίτιος για τις τέσσερις πυρκαγιές που ξέσπασαν πριν από μία εβδομάδα στα Γλυκά Νερά. Οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση, κατ’ εξακολούθηση που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος και προβλέπει ποινή κάθειρξης έως και 20 έτη. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Σε φωτογραφίες φαίνεται το αυτοκίνητό του, από το οποίο φέρεται ο 80χρονος να πετούσε φλεγόμενα αντικείμενα σε ξερά χόρτα (καρέ από βιντεοληπτικό υλικό, στο βάθος φαίνεται ο καπνός). Παράλληλα, στο πορτμπαγκάζ του ΙΧ φαίνονται τα άδεια μπιτόνια που φέρονται να χρησιμοποιούνται για βενζίνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass