Το Λιμενικό καταδίωξε ταχύπλοο με 25 μετανάστες

Μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2024 8:20

ΑΘΗΝΑ
Συνολικά 25 μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Χίο κατά τη διάρκεια της νύχτας, έπειτα από καταδίωξη του ταχύπλοου που τους μετέφερε από σκάφος του Λιμενικού.

Πιο συγκεκριμένα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Παντουκιός», βορειοανατολικά της Χίου, ένα ύποπτο ταχύπλοο που κινούνταν προς τις ελληνικές ακτές. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το σκάφος δεν ακινητοποιήθηκε, ενώ στη συνέχεια βγήκε στη στεριά, όπου αποβιβάστηκαν οι αλλοδαποί επιβαίνοντες.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛΑΣ, εντοπίστηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή 25 αλλοδαποί (15 άντρες, 7 γυναίκες και 3 ανήλικα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου, ενώ ένας άνδρας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass