Νέα 24ωρη απεργία σε Αυγή και ιστοσελίδα

ΚΗΡΥΞΑΝ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΕΠΗΕΑ *ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2024 7:55

ΑΘΗΝΑ
Την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» και στην ιστοσελίδα «avgi.gr» αποφάσισαν ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ.

Η απεργία στα κομματικά Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ ισχύει από τις 6 π.μ. της Παρασκευής 9 Αυγούστου έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου 10 Αυγούστου.
Τα Δ.Σ των συνδικαλιστικών ενώσεων των δημοσιογράφων, στηλιτεύουν τη στάση του κ. Κασσελάκη, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί στο επαναλαμβανόμενο αίτημα των σωματείων για πραγματοποίηση συνάντησης, προκειμένου να συζητηθούν οι τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι για το μέλλον των Μέσων Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ..
ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ διεκδικούν:
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων του μηνός Ιουλίου 2024 και του επιδόματος αδείας.
Τη δέσμευση του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ για την καταβολή του μισθού του μηνός Αυγούστου.
Την ανάκληση της απόφασης για αναστολή έκδοσης του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ».
Την έναρξη διαβούλευσης του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ με τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των εργαζομένων στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα της.
Τα Διοικητικά Συμβούλια στηλιτεύουν τη στάση του κ. Κασσελάκη, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί στο επαναλαμβανόμενο αίτημα των σωματείων για πραγματοποίηση συνάντησης, προκειμένου να συζητηθούν οι τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι για το μέλλον των Μέσων Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ..
Αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί το ηθικό χρέος που τη βαραίνει και να πράξει επιτέλους τα δέοντα.
Τέλος, ζητούμε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους για το σχέδιο βιωσιμότητας των ΜΜΕ του κόμματος, το οποίο ανακοίνωσε η LEFT MEDIA ότι έχει καταθέσει.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εν τω μεταξύ νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει, με ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος πρωτίστως στο πρόβλημα της ακρίβειας και κατηγορώντας το Μαξίμου για προπαγάνδα, η οποία διογκώνεται με δηλώσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, στις οποίες και αναφέρεται.
«Την αισχροκέρδεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων θα τη δει ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Στυλιανίδης… από Σεπτέμβρη, όπως δήλωσε. Στο μεταξύ, η κυρία Βούλτεψη έχει λύση για τις διακοπές των κοινών θνητών: ‘Ας μην πάνε στα νησιά, ας πάνε στα χωριά τους’», τονίζει ο κ. Κασσελάκης.
«ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΜΕ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ AIR CONDITION;»
Και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Τα ελληνικά νησιά, είδος πολυτελείας για τους Έλληνες. Ας αναρωτηθούν οι πολίτες. Πώς φτάσαμε να ζούμε τη μεγαλύτερη κοινωνική ανισότητα των τελευταίων 40 χρόνων; Πώς φτάσαμε σε προϊόντα για λίγους και Μαράτα για πολλούς; Πώς φτάσαμε στην κοροϊδία του ‘βαριού’ αρνιού και του μισού κιλού φέτα; Πώς φτάσαμε να τρέμουμε μπροστά σε ένα air condition;».
«Πώς φτάσαμε στους έχοντες των απογευματινών χειρουργείων; Και κυρίως, πώς όλα αυτά – και πόσα ακόμη – κατάντησαν μέσω ενός γιγαντιαίου συστήματος προπαγάνδας, να μοιάζουν κανονικά, ενώ συνιστούν την πιο άδικη στιγμή της σύγχρονης Ελλάδας;», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass