Δεν είναι κακό να κάνει κάποιος ποδόλουτρο

*Δηλώνει ο εκπρόσωπος του Στ. Κασσελάκη για την πισίνα στις Σπέτσες *Πρέπει να δώσει πολύ αναλυτικές απαντήσεις, «απαντά» ο Σπίρτζης

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2024 7:16

ΑΘΗΝΑ
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παυσανίας Παπαγεωργίου, μίλησε χθες για την πισίνα του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες.

«Γεννάται ένα θέμα το οποίο έχει να κάνει με το πώς φτάνει κάθε ζήτημα στη δημοσιότητα και στο δημόσιο λόγο και αν κάποιος τρέχει γρήγορα να δώσει δικές του προσωπικές απαντήσεις ή τις απαντήσεις οι οποίες είναι αντικειμενικές και να μπορέσει να ρίξει ακόμα περισσότερες πληροφορίες σε αυτό για το οποίο ερωτάται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο λόγος για τον οποίο ρωτάτε είναι ότι προηγήθηκε ένα δημοσίευμα στον Τύπο», είπε ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Και συνέχισε: «Αυτό το δημοσίευμα δεν είχε να δείξει κάτι για το οποίο κατηγορούνταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάποιο πρόστιμο, κάποιο διοικητικό έλεγχο, κάτι για το οποίο ήθελε να ρωτήσει. Πήρε κάτι το οποίο βρήκε ως αίτημα, το συνάρτησε με κάποιες αεροφωτογραφίες και έθεσε ένα ερώτημα. Από τη στιγμή λοιπόν, που για τέτοιου μεγέθους ζητήματα, υπάρχει αμέσως μια απάντηση, μια προσέγγιση και μια επεξήγηση, νομίζω ότι αντί-βαίνει στο μέγεθος το οποίο ήταν εξαρχής και όχι στο μέγεθος στο οποίο μπορεί να δοθεί, για να εκμεταλλευθεί από οποιονδήποτε. Με απλά λόγια σας λέω ότι όταν ερωτάται κάποιος για ένα τέτοιο ζήτημα και απαντάει αμέσως θα περίμενα να ακούσω κάποιο άλλο ερώτημα το οποίο να ζητάει ακόμα περισσότερες πληροφορίες, αλλά δεν είναι ζήτημα το οποίο απασχολεί το δημόσιο πολιτικό λόγο».
Όσο για το τι ακριβώς είναι αυτό το κτίριο, ο κ. Παπαγεωργίου είπε: «Δεν το γνωρίζω. Και εγώ παίρνω τα λόγια τα οποία βρέθηκαν στην απάντηση και είπαν ότι δεν υπήρξε καμία εκσκαφή. Για να γίνει μία πισίνα χρειάζεται μία εκσκαφή. Άρα, θεωρώ κι εγώ ότι αυτό το ζήτημα είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει λυθεί, έχει εξηγηθεί. Έχει τις ακόλουθες άδειες από την πολεοδομία και αφορά την προσέγγιση την οποία γίνεται σε ένα νησί το οποίο πάντοτε είχε ειδικούς κανόνες και ειδικούς κανονισμούς (…). Από εκεί και πέρα ας το βάλουμε στο μέγεθος το οποίο του αρμόζει. Το να θέλει να βρέξει κάποιος τα πόδια του στα νερά, είτε αυτά είναι βαθιά, είτε είναι δύσκολα, είτε είναι στο 1 και 20, για να μπορέσει να κάνει ένα ποδόλουτρο, δεν έχει καμία σχέση το να το παίρνουμε και να το κάνουμε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, όταν ειδικά δίνεται η απάντηση μέσα σε ένα 24ωρο. Δεν υπήρξε κανένα ζήτημα το οποίο δεν δόθηκε ή αποκρύφτηκε».
Ο ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ
Στη λίστα των προσώπων εντός ΣΥΡΙΖΑ που παίρνουν απόσταση από τον Στέφανο Κασσελάκη για το ζήτημα της πισίνας στο εξοχικό του στις Σπέτσες προστέθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης.
Μιλώντας στο Ertnews, ο Χρ. Σπίρτζης, πρώην υπουργός, επισήμανε ότι ο Στ. Κασσελάκης, πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «πρέπει να δώσει πολύ αναλυτικές απαντήσεις», υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει «σήμερα».
Μάλιστα, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια παράβαση από τον Στ. Κασσελάκη, ο Χρ. Σπίρτζης απάντησε ότι αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τότε «πρέπει να ζητήσει συγγνώμη» και να επανορθώσει άμεσα.
Παράλληλα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «οι άνθρωποι που εμπλέκονται με την πολιτική δεν πρέπει να βάζουν τους συντρόφους τους και το κόμμα τους να απολογούνται για εκείνους».
Επιπλέον, ο Χρήστος Σπίρτζης, επικαλούμενος την ιδιότητά του ως πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ, παρατήρησε ότι «από τον προοδευτικό κόσμο υπήρχαν πολλές χαρισματικές προσωπικότητες που έδωσαν τη μάχη για να μη χαθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά», μνημονεύοντας τη Μελίνα Μερκούρη, τον Αντώνη Τρίτση και τον Νίκο Σηφουνάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass