Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2024 7:11

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Ψηφιακό σχολείο

Υπέρ της αρχής του οι βουλευτές της ΝΔ, καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση

ΑΘΗΝΑ
Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού «Ρυθμίσεις για την ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη και το Ψηφιακό Φροντιστήριο, επαγγελματικός προσανατολισμός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού συστήματος στις απομακρυσμένες περιοχές».

Το νομοσχέδιο – στο οποίο η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατέθεσε και ενσωμάτωσε βελτιωτικές αλλαγές κάνοντας δεκτές προτάσεις κομμάτων και αρμόδιων φορέων – ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.      

Πηγή: ΑΠΕ

 

«Κανένας σεβασμός στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας

Αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΘΑ για τη ζώνη Ελλάδας-Αιγύπτου

ΑΘΗΝΑ
Σκληρή απάντηση στους προχθεσινούς ισχυρισμούς της Άγκυρας -μέσω πηγών του τουρκικού υπουργείου Άμυνας- δίνει η Αθήνα σχετικά με τις έρευνες του ιταλικού πλοίου «Ievoli Relume» στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κάσου. Υπενθυμίζεται πως από την τουρκική πλευρά είχε υποστηριχθεί, προχθές, ότι οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν τουρκικής άδειας και εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας, ενώ είχαν εκφραστεί και... ευχαριστίες προς τις ελληνικές αρχές «για τον σεβασμό τους στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τη συνεργασία». Η απάντηση πηγών του ΥΠΕΘΑ στην Άγκυρα: Απαντώντας στα παραπάνω, πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας αναφέρουν: «Ουδείς ‘’σεβασμός’’ επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νομίμως οριοθετημένη ζώνη Ελλάδας - Αιγύπτου, όπως το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει και επιβάλλει».

 

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

*Ταρίφα 5.000 € το άτομο * Πώς η ΕΥΠ έφτασε στη σύλληψη του εγκεφάλου του

ΑΘΗΝΑ
Από την άνοιξη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, επεξεργάζονταν πληροφορίες σχετικά με τον 44χρονο Σύρο, εγκέφαλο κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών ενώ συμμετείχε και ο γιος του. Πρόκειται για πρόσωπο, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, πολύ γνωστό στον χώρο αυτό, που διαφήμιζε «υπερπολυτελή» διακίνηση και το οποίο χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Αμπού Χαμζά». Ήταν εκείνος ο οποίος συντόνιζε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, «παρατηρητές» σε σημεία που θα γινόταν η διακίνηση ενώ ο γιος του αναλάμβανε να συντονίσει τους οδηγούς των οχημάτων που θα παραλάμβαναν τα άτομα που διακινούνταν. Μάλιστα η ταρίφα έφτανε τις 4.500 με 5.000 ευρώ, καθώς η διακίνηση γινόταν είτε με ταχύπλοα είτε ακόμη και με θαλαμηγούς. Ο 44χρονος μαζί με τον γιο του είχαν έρθει στη χώρα μας από τον περασμένο χειμώνα καθώς στα τέλη του 2023 είχε κάνει αίτηση ασύλου. Μέχρι τότε για τουλάχιστον 2 χρόνια, φέρεται να δραστηριοποιούνταν στα τουρκικά παράλια, διακινώντας από εκεί παράνομους μετανάστες προς τη χώρα μας και συγκεκριμένα προς τη Ρόδο. Ωστόσο όταν αντιλήφθηκε ότι ίσως αποκαλυφθεί η δράση του αποφάσισε να έρθει στη χώρα μας. Η σύλληψή του έγινε σε βίλα στη Ρόδο, έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού, εκεί όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 16χρονος γιος του ενώ ανάλογη επιχείρηση έγινε και σε δύο safe houses εκεί όπου εντοπίστηκαν παράνομοι μετανάστες, διάφορα πλαστά διαβατήρια και έγγραφα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass