Μονίμως αδειούχος αστυνομικός με «οσφυαλγία»

* Προσέρχονταν στην Υγειονομική Επιτροπή με πατερίτσες και όταν έφευγε ...«πετούσε» * Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2024 7:20

ΑΘΗΝΑ

Σε διαθεσιμότητα από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε ο ηλικίας 31 ετών αστυνομικός, ο υπαρχιφύλακας Π.Κ.
Αφορμή στάθηκαν οι ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις που προσκόμισε στην υπηρεσία του, με τις οποίες υποστήριζε πως «πάσχει από «οξεία οσφυαλγία», λόγω των συμπτωμάτων της οποίας «δεν δύναται να εργαστεί, πρέπει να παραμείνει αυστηρά κλινήρης και υπό φαρμακευτική αγωγή για 20 ημέρες».
Μάλιστα φρόντισε, στις 15 και 17 Ιουλίου, να αποστείλει ηλεκτρονικά τις γνωματεύσεις στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή.
Προκειμένου να διαπιστώσει το πρόβλημα υγείας που υποτίθεται πως αντιμετώπιζε ο υπαρχιφύλακας, γιατρός της αστυνομίας μετέβη στο σπίτι του προκειμένου να τον εξετάσει, όπως προβλέπεται, δίχως όμως να τον βρει εκεί.
Άμεσα ξεκίνησε ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.
Στις 19 Ιουλίου ο υπαρχιφύλακας παρουσιάστηκε ενώπιον της υγειονομικής επιτροπής, υποβασταζόμενος σε πατερίτσες «προσποιούμενος» δυσχέρεια βάδισης. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις αλλά δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα υγείας. Ο…ασθενής όμως δεν τα παράτησε και ζήτησε να προσκομίσει μαγνητική τομογραφία που θα αποδείκνυε το πρόβλημά του και η επιτροπή αποφάσισε να αποφανθεί στις 24 Ιουλίου.
Άμεσα ο υπαρχιφύλακας τέθηκε σε παρακολούθηση με τους συναδέλφους του να διαπιστώνουν πως βρισκόταν για ώρες εκτός οικείας και μάλιστα περπατούσε χωρίς πατερίτσες!
Χωρίς κανένα πρόβλημα διαπιστώθηκε πως περπατούσε από το σπίτι του μέχρι και το αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης το πρωί της 24ης Ιουλίου, αλλά ως εκ θαύματος, όταν μπήκε στο κτίριο, ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τις πατερίτσες και να προσποιείται ότι το αριστερό πόδι του έχει πρόβλημα υγείας, μη χρησιμοποιώντας το κατά την βάδισή του.
Όταν τέλειωσε η εξέτασή του και βγήκε από το αστυνομικό μέγαρο, ξεκίνησε και πάλι να περπατάει κανονικά! Μετά από μια ακόμη επιτροπή, ο ηλικίας 31 ετών υπαρχιφύλακας προσήχθη στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος όπου και συνελήφθη.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο αστυνομικός δεν είχε κάνει ούτε μια μέρα υπηρεσία επί 162 ημέρες, καθώς από τις 24 Μαρτίου λάμβανε αναρρωτικές και υπηρεσιακές άδειες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass