Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με συμβασιούχους πυροσβέστες

* Η αναγνώριση του έργου τους να μη μένει στα λόγια»

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2024 7:40

ΑΘΗΝΑ

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΠΥΣΥΠ), είχαν χθες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ μετείχαν ο πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλος, ο τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Συμεών Κεδίκογλου, και η γραμματέας της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη. Εκ μέρους της ΠΟΠΥΣΥΠ, συμμετείχαν ο πρόεδρός της, Αλέξανδρος Φαραντάκης, ο αναπληρωτής γραμματέας Θανάσης Κορμπύλας, και το μέλος, Ευάγγελος Τσουκαλάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ «Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν αναλυτικά στα σοβαρά εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες. Συγκεκριμένα, ζητούν την άμεση κάλυψη των 3.600 οργανικών κενών στο Πυροσβεστικό Σώμα από τους συμβασιούχους πυροσβέστες, καθώς και την άμεση μονιμοποίηση των 430 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης». «Επιπλέον, ζητούν τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο μόνιμο προσωπικό, αλλά και τη χρηματική αποζημίωση των ωρών υπερεργασίας, και όχι την ‘’αποζημίωσή’’ τους σε ρεπό, που εξάλλου δεν δίνονται σχεδόν ποτέ» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Τέλος, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισαν την «ανάγκη να τερματιστεί η απαράδεκτη πρακτική σε βάρος των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και των συμβασιούχων, οι οποίοι σε περίπτωση που τραυματισθούν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος χάνουν τα ημερομίσθια για τις ημέρες που τίθενται αναγκαστικά σε καθεστώς υπηρεσίας γραφείου». Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών με σειρά άμεσων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων προς την κυβέρνηση. «Γιατί η αναγνώριση των πολύτιμων υπηρεσιών που προσφέρουν οι πυροσβέστες δεν πρέπει να μένει στα λόγια, αλλά πρέπει να αισθάνονται ότι η Πολιτεία βρίσκεται δίπλα τους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass