Ισορροπίες για Πολάκη, «μαύρα χρήματα» και «Αυγή»

Στην ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ* «Σεξιστική η επίθεση Πολάκη στη Συρεγγέλα» δήλωσε ο Κασσελάκης * Ποιοι τάχθηκαν υπέρ του βουλευτή

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2024 8:30

ΑΘΗΝΑ

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από 5ωρη συνεδρίαση πήραν στην πλειοψηφία τους, με πρώτον τον Στέφανο Κασσελάκη, αποστάσεις από τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη απέναντι στην Μαρία Συρεγγέλα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως πήρε σαφείς αποστάσεις από τον κ. Πολάκη λέγοντας «διαφωνώ με την τοποθέτησή του, είχε σεξιστικά χαρακτηριστικά». Ωστόσο η πλειοψηφία του οργάνου αρνήθηκε να ενσωματωθεί στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας καταδίκη του κ. Πολάκη με την ηγεσία να δεσμεύεται ότι αυτό θα γίνει κεντρικά από την Κουμουνδούρου με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου. Πάντως στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης επέμειναν ότι δεν πρέπει να τηρούνται δυο μέτρα και δυο σταθμά αντιπαραβάλλοντας την παραπομπή του Χρήστου Σπίρτζη στο πειθαρχικό. Όπως είπαν δεν αντιμετωπίζονται οι διαφορές και η πολιτική κριτική με όρους ποινών.
Στο πλευρό του κ. Πολάκη σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν στελέχη όπως η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Νίκος Σκορίνης, η Ρένα Δούρου και η Ολυμπία Τελιγιορίδου εκφράζοντας επιχειρήματα στη λογική ότι στελέχη της ΝΔ έχουν προβεί σε πολύ πιο σκληρές και ακραίες τοποθετήσεις. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδρούρου υπήρξε συναινετική διάθεση και προσπάθεια σύνθεσης απόψεων που φάνηκε στο ότι το τελικό κείμενο απόφασης εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε στην εισήγησή του: «Έχει γίνει προσπάθεια σύνθεσης απόψεων στο κείμενο απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας για να προχωρήσουμε μπροστά. Η πρόθεσή μου είναι ειλικρινής στο να προχωρήσουμε συλλογικά, ενωμένα, μπροστά γιατί η κοινωνία έχει κουραστεί». Από την πλευρά του κ. Κασσσελάκη έγινε προσπάθεια να λειανθούν οι μεγάλες αντιθέσεις και το συγκρουσιακό κλίμα για τα μαύρα χρήματα που άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι διακινούνταν επι Αλέξη Τσίπρα.
Η Πολιτική Γραμματεία ενσωμάτωσε την παράγραφο από το κείμενο των 8 της φρουράς Τσίπρα για τα μαύρα χρήματα κάτι που ερμηνεύεται ως ολική αναδίπλωση από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση με τα κομματικά μέσα αποφασίστηκε ότι θα χρηματοδοτούνται με το 45% της κρατικής επιχορήγησης του κόμματος. Με βάση αυτή την χρηματοδότηση θα ζητηθεί από τις διευθύνσεις της «Αυγής» και του ρ/σ «Στο Κόκκινο» να παρουσιάσουν βιώσιμη λύση μέχρι το τέλος του μήνα. Αποφασίστηκε ακόμη ότι θα αρχίσει οικονομική εξόρμηση για την ενίσχυση και του κόμματος και των μέσων ενημέρωσης. Επίσης εγκρίθηκε πρόταση για αύξηση της εισφοράς των βουλευτών και των ευρωβουλευτών επί των μηνιαίων μισθών τους. Οι προτάσεις για τα μέσα ενημέρωσης του κόμματος και για τα οικονομικά εγκρίθηκαν ομόφωνα. Οι εργαζόμενοι πάντως σύμφωνα και με σχετική δέσμευση της ηγεσίας θα πληρωθούν τον μήνα Ιούνιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass