Μιράζ προσγειώθηκε με σπασμένα φρένα

Πώς σώθηκε η πιλότος στην αεροπορική βάση Τανάγρας

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2024 7:40

ΑΘΗΝΑ
Σώα είναι η πιλότος του Mirage 2000-5 που εγκατέλειψε το μαχητικό αεροσκάφος στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, χρησιμοποιώντας το σύστημα εκτίναξης του καθίσματος.

Το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της τροχοδρόμησης του μαχητικού μετά από εκπαιδευτική πτήση. Η πιλότος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Παράλληλα όπως έγινε όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το αεροσκάφος Mirage 2000-5 -που εγκαταλείφθηκε επιτυχώς από το χειριστή του, βρίσκεται εκτός διαδρόμου προσγείωσης, δεν υπέστη οποιαδήποτε σύγκρουση ή φωτιά.
Όπως επισημαίνεται το αεροσκάφος φέρει μικρές ζημιές στο δεξί σκέλος και θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι όποιες ζημιές θα επισκευασθούν εντός της μονάδας.

Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΗΣ ΙΠΤΑΜΕΝΗΣ
Χάρη στις ψύχραιμες κινήσεις της αλλά και τη σωστή εκπαίδευσή της η πιλότος της 114 πτέρυγας μάχης κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα όταν δεν λειτούργησε το σύστημα πέδησης του αεροσκάφους Μιράζ 2000-5 μετά από την εκπαιδευτική πτήση πάνω από το Αιγαίο. Η συγκεκριμένη πιλότος έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε αερομαχίες.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ
Ο αντιπτέραρχος ε.α, Κωνσταντίνας Ιατρίδης, μίλησε στο LIVE NEWS περιγράφοντας το τι μπορεί να συνέβη στο αεροσκάφος.
«Κατά τη διάρκεια τη προσγείωσης πατώντας τα φρένα, φαίνεται πως κάποιο φρένο είχε κολλήσει. Και έκανε την προβλεπόμενη διαδικασία η συγκεκριμένη πιλότος, να εγκαταλείψει. Όταν βγαίνεις εκτός διαδρόμου είναι πιθανόν να πάρει φωτιά το αεροσκάφος. Η συγκεκριμένη πιλότος έκανε πολλές εικονικές καταρρίψεις και έγινε ο φόβος και ο τρόμος, όπως είπαν οι ίδιοι οι Τούρκοι. Επίσης, συμμετείχε σε μία διεθνή άσκηση στα Αραβικά Εμιράτα και απέσπασε πολλά συγχαρητήρια και του εντυπωσίασε με τη μαχητικότητά της».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνάδελφοι της έσπευσαν να την βοηθήσουν αμέσως μετά την εγκατάλειψη του αεροσκάφους, ενώ οι τεχνικοί της βάσης θα εξετάσουν τι συνέβη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass