Ορκίστηκαν νέοι ανθυποσμηναγοί

ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2024 8:30

ΑΘΗΝΑ
Στην τελετή ορκωμοσίας των νέων ανθυποσμηναγών τάξεως 2024, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στο Τατόι, παρέστη χθες ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

‘Οπως ανακοινώθηκε, την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που επέδωσε και τα ξίφη στους ορκισθέντες ανθυποσμηναγούς. Παρόντες ήταν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, o αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και μέλη του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου.
Ακόμη παρευρέθηκαν, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, ο Βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωποι κομμάτων, Σωμάτων Ασφαλείας, πρεσβειών, επίτιμοι αρχηγοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί, καθώς και συγγενείς των νέων ανθυποσμηναγών.
Από τη Σχολή αποφοίτησαν 72 ανθυποσμηναγοί (39 Ιπτάμενοι, 8 Μηχανικοί Αεροσκαφών, 12 Μηχανικοί Τηλεπικοινωνιών - Ηλεκτρονικών και 13 Ελεγκτές Αεράμυνας), εκ των οποίων 61 από την Ελλάδα, 8 από την Κύπρο, 2 από την Ιορδανία και 1 από το Μαυροβούνιο.
Ο κ. Κεφαλογιάννης συνεχάρη τους νέους ανθυποσμηναγούς «για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους» και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.
«Ύστερα από τέσσερα απαιτητικά χρόνια σπουδών έχουν εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις, ώστε να εξελιχθούν σε επιτυχημένους ιπτάμενους ή μηχανικούς, επιτελείς, ηγέτες και επιστήμονες» υπογράμμισε.
«Να αξιοποιήσουν την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας, καταρτίζοντας και εφαρμόζοντας νέα αμυντικά δόγματα που απορρέουν από τα διδάγματα των σημερινών πεδίων των μαχών» συμπλήρωσε.
«Ως υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας θα είμαστε πάντοτε δίπλα στους Αεροπόρους μας με κάθε δυνατό τρόπο, για να μπορούν να εκπληρώνουν απερίσπαστοι την υψηλή αποστολή της προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και των δικαίων της πατρίδας μας» κατέληξε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass