Oχι σε όσους θέλουν μικρή τη Ν.Δ.

* ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ * ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2024 8:00

ΑΘΗΝΑ
«Οι πολίτες έχουν πολλές απαιτήσεις από εμάς, ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια, χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για ανέξοδα λόγια» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας χθες τις εργασίες της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η συνεδρίαση συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός έτους από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου 2023. «Πήραμε μια ηχηρή εντολή από τους πολίτες να κάνουμε πράξη το σχέδιο μας. Η εντολή αυτή ισχύει στο ακέραιο και μετά τις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα δεν καταγράφει το στόχο που είχαμε θέσει, αλλά καταγράφει την καθαρή υπεροχή της ΝΔ» είπε. Προσέθεσε ότι «πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να ερμηνεύσουμε τη στάση των ψηφοφόρων κυρίως αυτών που απείχαν στο όνομα των δικών μας αδυναμιών» σημειώνοντας ότι όσοι απείχαν «συνειδητά επέλεξαν να μην εμπιστευτούν άλλη πολιτική δύναμη».
«Βαδίζουμε ανανεώνοντας το δυναμικό μας λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης.
ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Μπορεί ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ να έδωσε ενωτικό μήνυμα στη συνέχεια της συνεδρίασης όμως δεν έλειψαν τα παράπονα και οι ενστάσεις βουλευτών, τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα, όσο και για τη λειτουργία της κυβέρνησης
Η πιο έντονη στιγμή καταγράφηκε όταν ο Μάριος Σαλμάς αναρωτήθηκε αν η Ν.Δ. είναι «με τους λίγους ή με τους πολλούς», τοποθέτηση που προκάλεσε την άμεση και οργισμένη αντίδραση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που τόνισε: «Δε δέχομαι υπονοούμενα. Δεν θα δεχτώ αιχμές. Είμαστε με τους πολλούς και γι΄ αυτό πήραμε 41%».
Στη συνέχεια ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε «να μην φύγουμε από την ιδεολογική μας ταυτότητα με τον Πρωθυπουργό να «σηκώνει το γάντι» και να απαντά: «Δεν φεύγουμε ποτέ. Το έχουμε ξαναπεί. Είμαστε πιστοί στην ιδρυτική μας διακήρυξη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι αυτός που δίδαξε τον πραγματισμό στην πολιτική».
«Να μην υπάρξει ιδεολογικός ευνουχισμός της παράταξης, δήλωσε και ο βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, σημειώνοντας ότι παρατηρούνται “αλαζονικές συμπεριφορές στην κυβέρνηση” και κλειστές πόρτες στα υπουργεία.
Ο κ. Καράογλου, όπως και άλλοι βουλευτές, εκτίμησαν ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών στοίχισε εκλογικά στη Ν.Δ., όπως και το επινίκιο γλέντι που ακολούθησε της ψηφοφορίας στη Βουλή. Σε αντίστοιχο κλίμα και η τοποθέτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη, ο οποίος σημείωσε ότι δεν πρέπει να επιβραβευτούν όσοι πανηγύριζαν για τα ομόφυλα ζευγάρια. Δήλωση που κατά πολλούς ερμηνεύτηκε ως «όχι» στην ανανέωση της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας.
Για αλαζονεία από κυβερνητικά στελέχη έκανε λόγο και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός.Οι βουλευτές είναι παραμελημένοι, δήλωσε ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης. Ο Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής Μαγνησίας είπε ότι ορθώς έγινε το φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά ο έλεγχος να μην αποτελέσει δαμόκλειο σπάθη. Παράλληλα, εκτίμησε ότι πάνε να γίνουν νέα λάθη με ΦΠΑ σε καφέ 24% σε ανθρώπους που έχουν τεράστια έξοδα, ενώ άφησε αιχμές για τον υφυπουργό Εργασίας Παναγιώτη Τσακλόγλου για τις συντάξεις χηρείας.
Περίπου 40 βουλευτές ζήτησαν να λάβουν το λόγο, με τη συνεδρίαση να κλείνει με νέα παρέμβαση ο Κ. Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμφώνησε με τον κ. Στυλιανίδη ότι βουλευτές πρέπει να τα λένε εδώ και όχι μόνο στο εντευκτήριο. Σημείωσε πως πήρε τα μηνύματα για παράπονα από Γενικούς γραμματείς και υποσχέθηκε αλλαγές. Ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει τις συναντήσεις με βουλευτές ανά 20αδες για να γίνεται ουσιαστική συζήτηση, αναφέροντας ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για όλους, ενώ καυστηρίασε την πολύωρη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με την συνεδρίαση της ΝΔ που διήρκεσε πέντε ώρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass