«Ανοιγμα» στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία στη Βουλή

* ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ * ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ * ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2024 7:10

ΑΘΗΝΑ
Λίγα 24ωρα μετά τις ευρωεκλογές και τα δυσμενή αποτελέσματα τόσο για την Κουμουνδούρου όσο και για τη Χαριλάου Τρικούπη ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε άνοιγμα συνεργασίας στο ΠΑΣΟΚ, ενώ έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου δηλώνοντας ότι «όποιος δεν θέλει, δεν μένει στον ΣΥΡΊΖΑ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στα Παραπολιτικά FM κάλεσε το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία σε προτάσεις νόμου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας ξεκινήσουμε από αυτό, υπάρχουν ζητήματα όπως ο ΦΠΑ στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε» ενώ κάλεσε τη Χαριλάου Τρικούπη να διαβάσει «και να εμπλουτίσει» το κατηγορητήριο για τον Κώστα Καραμανλή προκειμένου να προχωρήσει το αίτημα για την προκαταρκτική επιτροπή στη Βουλή.
«Δεν τείνω χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ γενικά, αυτό που βλέπω στην Αθήνα είναι η προμετωπίδα, θα τη γυρίσουμε. Θα χτίσουμε πλατιά κοινωνική βάση. Είναι το πρώτο στοίχημα που γυρνάει από το μείγμα ακροδεξιάς-δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κασσελάκης αρνήθηκε πως η συζήτηση για το πόθεν έσχες προκάλεσε εκλογική ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο είπε ένα μεγάλο mea culpa για τον τρόπο που πολιτεύτηκε έως τώρα στο σκέλος της προσωπικής του ζωής, της προβολής των σπιτιών του και της γενικότερης εικόνας του lifestyle για το οποίο έχει κατηγορηθεί και από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Έχω πάρει κι εγώ τα μήνυμα τα μηνύματά μου. Λέει ένα κομμάτι του κόσμου σε πιστεύουμε αλλά πρέπει κι εσύ να φτιάξεις μια ομάδα και ξεκάθαρες προτάσεις. Τα πήρα τα μηνύματα. Ίσως υπήρξαν υπερβολές όπως με το σπίτι μου. Mea culpa το αναγνωρίζω», είπε ο κ. Κασσελάκης.
Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ικανοποιημένος με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές - «Η ΝΔ έπεσε από το 41% στο 28% αυτό δεν έγινε αυτόματα, κάποιος έκανε αντιπολίτευση, όταν ανέλαβα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 7% στο 8% άρα μαζί με το ποσοστό της Νέας Αριστεράς θα ήταν το ίδιο αποτέλεσμα. Προσωπικά είμαι υπερήφανος, δεν πετάω από τη χαρά μου αλλά είμαι υπερήφανος για τα όσα πετύχαμε», είπε ο κ. Κασσελάκης και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κάνει καμία συζήτηση με τη Νέα Αριστερά.
«Όσο είμαι εγώ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνεργασία με αυτό το μόρφωμα και όποια φωνή μιλά για Νέα Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ να ξέρει ότι αυτό δεν περιλαμβάνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα ερωτηθείς για την πρόσφατη παρέμβαση του Διονύση Τεμπονέρα είπε: «Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποιος δεν εκφράζεται δικαίωμά του να επιλέξει άλλη πορεία».
O κ. Κασσελάκης εκτίμησε ότι «ο Μητσοτάκης θα έχει την πορεία του Σημίτη» και πως δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις επόμενες εκλογές από τη θέση του προέδρου της ΝΔ. «Θα κληθούμε να αναλάβουμε εμείς σε μία χώρα που το ένα τρίτο των πολιτών θα είναι σε φτωχοποίηση και το ένα τρίτο δεν θα μπορεί να πληρώσει τα προς το ζην» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝΤΑΙ
Σε περίοδο έντονων αναταράξεων μπαίνει εκ νέου το ΠΑΣΟΚ.
Όλοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ , για άλλη μία φορά, την πέμπτη κατά σειρά από το 2011 και μετά, και μάλιστα σήμερα χωρίς να έχει προηγηθεί εμφανής ήττα σε εθνική κάλπη.
Το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης όμως ήταν αντικειμενικά κακό για το ΠΑΣΟΚ, που δεν κατάφερε να κατακτήσει τον στόχο που το ίδιο έβαλε για δεύτερη θέση ‘αξιωματικής αντιπολίτευσης’ και τα όργανα άρχισαν από νωρίς. Το ίδιο βράδυ η Νάντια Γιαννακοπούλου ζήτησε από τηλεοράσεως να τεθούν τα πάντα προς συζήτηση, ενώ ακολούθησε σειρά στελεχών που έλεγαν το ίδιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass