Εστησαν κάλπες μέσα σε… εκκλησία

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2024 9:01

ΑΘΗΝΑ
Κάλπες μέσα σε εκκλησία έστησαν στο χωριό Κριός του Έβρου, προκειμένου να διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές 2024.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εκκλησία που έγινε εκλογικό κέντρο είναι ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων. Ο αντιδήμαρχος Κυπρίνου, Μανώλης Χατζηπαναγιώτου, εξήγησε ότι αυτό έγινε γιατί δεν υπήρχε κάποιος άλλος κατάλληλος χώρος για να στηθούν οι κάλπες. «Απευθυνθήκαμε στη Μητρόπολη και μας παραχώρησε τον χώρο» «Εφόσον δεν είχαμε άλλον χώρο για να κάνουμε εκλογικό κέντρο, απευθυνθήκαμε στη Μητρόπολη και μας παραχώρησε τον χώρο μέχρι να κάνουμε το εκλογικό κέντρο. Οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού είναι 8, στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν 18, ενώ εγγεγραμμένοι είναι 160-170. Ο νεότερος κάτοικος είναι 86 ετών και ο γηραιότερος 90 και...», είπε ο κ. Χατζηπαναγιώτου. Είναι το μικρότερο χωριό του Δήμου Ορεστιάδας και, όπως δήλωσε ο πατήρ Αναστάσιος, στο χωριό έχει να γίνει βάφτιση 5 χρόνια και γάμος...16!
*Εντύπωση προκάλεσε ένας ηλικιωμένος στις Σέρρες που πήγε να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές. Ο 99χρονος Βασίλης Καραμανίδης από τον Ομαλό, του οικισμού του δήμου Σιντικής Σερρών, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και την κόρη του προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και κάλεσε τους νέους να κάνουν το ίδιο.
Ο ίδιος ψήφισε, όπως δήλωσε, για πρώτη φορά το 1946 και είχε ψηφίσει τον Κ. Τσαλδάρη, ενώ ευχήθηκε «αν δώσει ο Θεός» να είναι γερός και να ψηφίσει ξανά στις επόμενες εκλογές.
«Πρώτη φορά ψήφισα το 1946, τον Κωνσταντίνο Τσαλδάρη, μετά τον Γεώργιο Παπανδρέου και μετά το ΠΑΣΟΚ». είπε αρχικά ο Βασίλης Καραμανίδης.
Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν ψηφίζει το ίδιο κόμμα με την 95χρονη σύζυγο του, με τον 99χρονο άνδρα να δίνει μια απολαυστική και άκρως ρομαντική απάντηση. «Μαζί σε ένα κρεβάτι είμαστε, μαζί στο τραπέζι, μαζί σε ένα κόμμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass